Bábovka s rebarborou

Ingredience:

3 vejce, 1 vanil. cukr, 250 g cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g oloupané rebarbory, 1 hrst rozinek (namočených v rumu), citronová kůra a mletá skořice (dle chuti)

 

Postup:

V míse si vyšleháme žloutky s cukry do pěny, přilijeme smetanu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem. Přidáme tuhý sníh z bílků, jemně ho vmícháme a nakonec zlehka přimícháme i na slabé plátky nebo malé kostičky pokrájenou očištěnou rebarboru a rozinky. Těsto můžeme ještě dochutit skořicí nebo citronovou kůrou a vše promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova – vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme trochu zchladnout a vyklopíme.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu