Velikonoční věnečky s krémem

Ingredience:
těsto: 65 ml slunečn. oleje, 150 ml vody, špetka soli, 120 g hladké mouky, 3 vejce;
krém: 6 žloutků, 125 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 500 ml mléka, vanilkový lusk, 2 lžíce rumu, 200 ml smetany ke šlehání

Postup:
Olej smícháme s vodou a povaříme v hrnci. Přidáme sůl a mouku a neustále mícháme, aby se nám těsto nechytalo ke dnu. Pak sundáme z plamene a šlehačem vešleháme vejce. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech s papírem na pečení „nakreslíme“ pomocí sáčku věnečky. V rozehřáté troubě pečeme asi 30 minut, přičemž troubu nesmíme otevřít, aby odpalované těsto nesplasklo.
Žloutky na krém dáme do hrnce, přidáme cukr a mouku. V mléce vyvaříme na půlku rozpůlený vanilkový lusk a poté přidáme ke krému. Důkladně smícháme a povaříme, dokud krém nezhoustne. Přidáme rum a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému přimícháme vyšlehanou smetanu a plníme rozkrojené vychladlé věnečky. Nakonec pocukrujeme nebo polejeme cukrovou polevou. Necháme pořádně ztuhnout a proležet.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu