Hořčicové smetanové zelí

Ingredience:

1 cibule, 2 lžíce másla, 500 g hlávkového zelí, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 lžíce krémžské hořčice, 500 ml zeleninového vývaru, 150 ml 31% smetany, máslová jíška, sůl, pepř, cukr

 

Postup:

Vajíčka vložíme do hrnce a uvaříme natvrdo. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme v hrnci na rozehřátém másle. Přisypeme nakrájené hlávkové zelí, hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
Poté přilijeme smetanu, přivedeme k varu, dle potřeby zahustíme máslovou jíškou a necháme provařit. Nakonec dochutíme ještě solí, pepřem, případně cukrem.
Podáváme s vařeným bramborem a vejcem uvařeným natvrdo.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu