Strážníci trénovali na bazénu záchranu tonoucího

V plaveckém areálu SK Radbuza v Kozinově ulici se v tomto týdnu uskutečnilo společné cvičení strážníků městské policie Plzeň a Vodní záchranné služby ČČK Plzeň. Výcvik záchrany tonoucích se konal již po šesté.

Jako tradičně nad tímto kurzem převzal záštitu Městský obvod Plzeň 3. „Plzeň je městem se čtyřmi řekami, Borskou přehradou, Boleveckými rybníky a dalšími vodními plochami a tak je jasné, že naši strážníci tento výcvik potřebují a tak je bohužel možné, že strážníci budou takové praktické znalosti potřebovat,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Na bazénu si strážníci vyzkoušeli nácvik záchrany tonoucího, manipulaci s topící se osobou či obranné chvaty ve vodě. „Velmi děkuji Sportovnímu klubu Radbuza Plzeň, Vodní záchranné službě ČCK Plzeň i centrálnímu plzeňskému obvodu za to, že naši strážníci mohou tento výcvik absolvovat. Tento kurz byl pro zúčastněné obrovským přínosem. Vzhledem k velkému množství vodních ploch v západočeské metropoli je nezbytné, aby byli strážníci připraveni pomoci,“ doplnil velitel Městské police Plzeň Petr Nováček.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz