Mezinárodní den žen se sluší oslavit květinou

I letošní březnové oslavě mezinárodního dne žen věnuje Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. zvýšenou pozornost. „Je škoda nepřipomenout si svátek, který nám poukazuje na to, jak důležité ženy nejen v našem podniku jsou. Z celého počtu zaměstnanců u nás pracuje 15% žen. Jsou mezi nimi řidičky, průvodčí lanových drah, pracovnice v přepravní kanceláři, vedoucí MHD, účetní, personální a kolegyně v administrativě.“, říká Jiří Vaněček, předseda představenstva DPKV.

A pro naše cestující jsme připravili opět dáreček v podobě květiny a věříme, že i letos vykouzlíme úsměv všem obdarovaným ženám. Květiny budou rozdávat představitelé a zaměstnanci DPKV ve středu 8.3. v odpoledních hodinách na autobusové zastávce Tržnice.

Řidičky a řidiči vozí ten nejdražší náklad na světě – miminka v kočárku, děti, studenty, pracující, seniory a sem tam i nějakého domácího mazlíčka. Naše řidičky obsadily místa, které ještě nedávno byly doménou mužů. „Jsem velmi rád, že máme v dopravním podniku zastoupení i několika žen řidiček. Rok od roku jich pozvolna přibývá a jako velkou motivaci vnímají stejné pracovní podmínky jako mají muži, mají stejné cifry na výplatních páskách i naplánované směny.“, popisuje Jiří Vaněček. V provozu jsou stejně dobrými řidičkami a srovnatelně se jim daří i při práci. V každodenním provozu cestující velmi pozitivně vnímají, řídí-li vůz žena.

Novou tváří DPKV je i kolegyně Marcela Gocieková, která se stala v loňském roce vedoucí MHD, což znamená, že pod její vedení spadají všichni řidiči i řidičky městské hromadné dopravy. „Historicky byl na tomto postu vždy muž a jsem velmi potěšen, že se Marcela této pozice skvěle zhostila, protože zajistit plynulý chod MHD se 98 řidičkami a řidiči a 4 dispečery v režimu 24 hod denně, 7 dní v týdnu a 365 dnů v roce, není opravdu jednoduchý úkol“, uvádí místopředseda představenstva Lukáš Siřínek.

V rámci sdružení dopravních podniků ČR byly vypozorovány mezi muži a ženami určité odlišnosti. V zácviku nebo v kurzech bývají ženy zodpovědnější v přípravě a ohleduplnější při jízdách. U zkoušek bývají nervóznější, obavy mívají zejména z technických otázek. Muži se o něco lépe orientují ve složitějších situacích a při technických problémech, zato někdy jednají příliš zbrkle.


Zdroj:

Jiřina Pousková
MARKETINGOVÁ MANAŽERKA
W: dpkv.cz