Útulek hlásí nové přírůstky. Opilý se dospal na záchytce

Želva i zakrslý králík.

Plzeňský útulek hlásí nové přírůstky. Vyjma psů a koček našla dočasný domov ve zvířecím zařízení  dvě nová zvířata. Od sobotního podvečera  se pracovníci  útulku starají o želvu nádhernou, kterou „potkal“ 47letý  Plzeňan  při sportování na bruslařské dráze ve Škoda-sport parku.  O den později se ujali zakrslého králíka. Zvíře osamoceně hopkalo v trávě ve vnitrobloku ul. Skupova.

 

Krádež alkoholu.

Pět láhví  alkoholu v celkové hodnotě přes 1200,- Kč chtěl v pátek odpoledne ve svém batohu pronést pokladnou   obchodu v Plzni na Doubravce bez zaplacení 48letý muž z Rokycanska. Jenže  úmysl mu nevyšel, jak si plánoval.  Zadržel jej pracovník ostrahy a zavolal strážníky. Ti  dalším prověřováním zjistili, že na muže vydal Okresní soud Plzeň-jih příkaz k zatčení. Z toho důvodu jej strážníci předali  k dalším  úkonům policistům ČR.

 

Opilý muž se dospal na záchytce.

Na základě telefonického oznámení našla  hlídka městské policie v neděli večer v Goethově ulici ležet na lavičce silně podnapilého muže. Po probuzení jej  vyzvala, aby se podrobil dechové  zkoušce na přítomnost alkoholu. 66letý muž při ní nadýchal alarmující hodnotu 4,50 promile. Hlídka na místo přivolala  zdravotnickou záchrannou službu, která jej po vyšetření převezla k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

 

Linka seniorů pomáhala.

Díky tísňové lince seniorů se dostalo včasné pomoci 73leté ženě žijící v bytě  v Plzni na Doubravce. Žena  se dostala do situace, kdy se zaklínila mezi toaletu a stěnu a neměla sil se sama zvednout. Strážníci  seniorce pomohli na nohy  a vzhledem k tomu, že se při cestě do postele necítila být zdravotně v pořádku, přivolali záchranáře, kteří si seniorku převzali do dvé péče.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz