Úmyslné poškození dveří. Vyrušoval na shromáždění společenství vlastníků, skončil s úrazem

Poškodil skleněnou výplň dveří a utekl.

V sobotu půl hodiny po poledni byla hlídka strážníků vyslána na Americkou třídu, kde mělo dojít k úmyslnému poškození dveří u jednoho z domů. Na místě oznamovatel uvedl, že muž, jenž dveře poškodil, utekl do Resslovy ulice. Údajně se mělo jednat o muže, který se zdržuje ve skupině asociálních osob, kteří často posedávají na místních lavičkách. Díky laickému popisu a následnému využití městského kamerového systému se další hlídce městské policie podařilo dostihnout podezřelého muže nedaleko pomníku „Díky Ameriko“ a následně jej přivést zpět na místo události.

Pětatřicetiletý muž následně hlídce sdělil, že dveře prokopl, neboť se mu zdálo, že v domě jsou proti své vůli zadržovány osoby a chtěl je vysvobodit. Dechová zkouška na alkohol potvrdila zanedbatelné množství alkoholu v dechu, a to 0,09‰. Celou záležitostí se bude nadále zabývat ÚMO Plzeň 3, Komise k projednávání přestupků.

 

Vyrušoval na shromáždění společenství vlastníků, skončil s úrazem.

V pondělí v půl sedmé v podvečer přijala hlídka strážníků oznámení, že v Macháčkově ulici mělo dojít k napadení muže se zraněním. Vše se událo na shromáždění společenství vlastníků bytových jednotek, kde neznámý muž, který ani na tomto shromáždění neměl být, neustále svými výkřiky narušoval jednání. Když byl muž vykázán, přistoupil k němu mladý muž s dítětem v náručí, kterého neznámý muž najednou udeřil do brady. V tu chvíli mladý muž dítě odložil a padesátiletého muže vyvedl z místnosti. Protože muž stále vedl aktivní odpor, došlo k pádu na zem. Když strážníci dorazili na místo, kde mělo dojít k onomu pádu, nalezli ležícího muže, který chtěl oznámit napadení a zranění pravé nohy. Padesátiletý muž dále uvedl, že se shromážděním nesouhlasil a najednou byl napaden neznámým mladíkem, který jej vytlačil ze dveří. Dále sdělil, že záchranku si nevolal, neboť u sebe zásadně mobilní telefon nenosí. Na místo byla přivolána ZZS PK, která muže převezla do nemocničního zařízení. Celou záležitost si následně převzala PČR k dalšímu šetření.

 


Zdroj:

Veronika Kuchynková

www.mpplzen.cz