Opilá žena chtěla skočit pod auto. Hrubě urážela strážníky

Do infoschránky  byl vložen glukometr.

Při výběru infoschránky  Bezpečná Plzeň  umístěné na budově ÚMO Plzeň 2 nalezl  strážník glukometr. Po ověření u Policie ČR, že přístroj není hlášený jako ztracený nebo nesouvisí s trestnou činností, byl strážníkem  nález zadokumentován. Majitel  glukometru si může přístroj vyzvednout na oddělení ztrát a nálezů na  adrese sady Pětatřicátníků 7,9.

 

Řidič pod  vlivem alkoholu.

V noci ze soboty na neděli se rozhodla  hlídka městské policie zkontrolovat řidiče  osobního motorového VW Tiguan.  Svoji  jízdou náměstím Milady  Horákové v ní totiž vzbudil podezření, že řídí pod vlivem alkoholu.  Strážníci jej zastavili a vyzvali k provedení dechové zkoušky. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal hodnotu 0,8 promile. Případ si převzala k dalšímu šetření PČR.

 

Opilá žena  chtěla skočit pod  auto.

Velmi duchapřítomně se zachoval 21letý mladík.  V neděli večer  se obrátil na linku městské policie, kam ohlásil, že v centru města narazil na plačící ženu, která není v pořádku a vyhrožuje, že ukončí svůj  život skokem pod jedoucí vozidlo. Strážníci okamžitě vyrazili na místo, kde na ně čekal oznamovatel. Hlídka  s rozrušenou ženou okamžitě navázala kontakt a po chvíli se ji podařilo uklidnit. 44letá žena nadýchala při dechové zkoušce 1,76 promile. Záchranář po vyšetření ženina zdravotního stavu rozhodl o jejím umístění  do protialkoholní záchytné  stanice .

 

Hrubě urážela strážníky.

Bezmála dvě  promile alkoholu nadýchala 29letá žena, která se v podnapilém stavu „uvelebila“  v noci z  pátku na sobotu na lavičce v centru města. Strážníci chtěli zkontrolovat, zda  je  zdravotně  v pořádku a probudili  ji. Namísto slov  vděku si  ale vyslechli řadu hrubých urážek. Žena přitom kolem sebe nekontrolovaně rozhazovala rukama. Když  nereagovala na výzvu strážníků a pokusila se jednoho z nich zaútočit, hlídka zakročila a agresorku zpacifikovala. Do protialkoholní záchytné stanice putovala žena s pouty na rukou. Přestupky proti veřejnému pořádku s ní strážníci dořešili  po vystřízlivění udělením pokuty příkazem na místě.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz