Kontrola garáží. Zadržení osoby. Podomní prodejce nabízel prodej dveří

Kontrola zabezpečených garáží v Plzni na Slovanech.

Kontroly přinášejí výsledky.

Za dohledu strážníků se ve středu vypravili místostarosta městského obvodu Plzeň 2-Slovany Roman Andrlík a zastupitel městského obvodu Plzeň 2, zároveň i předseda Komise pro bezpečnost, Mgr. Stanislav Posavád zkontrolovat stav zabezpečení prázdných řadových garáží ve Velenické ulici. Ty by měly v budoucnu ustoupit stavbě silnice I/20. Před časem byly tyto garáže vyhledávaným útočištěm bezdomovců a dalších problémových osob, někdy i s kriminální minulostí. Za odchodem těchto osob stojí intenzivní denní i noční kontroly strážníků, a to nejen ze služebny Slovany, ale rovněž ze služebny Městské policie Plzeň- Střed.  Už několik dnů tam nebyla zjištěna přítomnost žádné asociální osoby. Stav zabezpečení garáží bude přesto nadále hlídkami městské policie monitorován, jelikož je viditelné, že se sem některé osoby za použití nástrojů znovu snaží vniknout.

 

Zadržení osoby v celostátním pátrání.

Strážníci předali hledaného muže policistům.

Ve středu v dopoledních hodinách prováděla hlídka ze stanice Územně strážní služby výkon služby u budovy nádraží ČD, Plzeň-Jižní Předměstí. Díky místní znalosti poznala před vchodem v jednom z postávajících mužů toho, kterého hledají policisté a v registrech jeho jméno figuruje na seznamu osob v celostátním pátrání. Strážníci 35letého cizince zajistili a dopravili na policejní oddělení, kde si jej převzali muži zákona k dalším úkonům.

 

Na Lochotíně podomní prodejce nabízel prodej bezpečnostních bytových dveří.

S nabídkou obcházeli byty v Komenského ulici.

Městská policie byla ve středu v poledne vyrozuměna správcem pro Společenství vlastníků jednotek pro dům v Komenského ulici o jednání dvou mužů, na které byl dotyčný upozorněn pozornými obyvateli domu. Muži měli obcházet byty a jejich vlastníkům nabízet výhodný prodej bezpečnostních dveří, odkazovat se měli na jeho jméno, že se sám s nimi domluvil, což nebylo pravdivé. Až do příjezdu strážníků jednoho z mužů na místě zdržel. Druhý se po vyžádaném telefonátu dostavil vzápětí. Pro podezření z porušení nařízení města o omezení pochůzkového prodeje a zákazu podomního prodeje, bude záležitost postoupena k dořešení správnímu orgánu.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz