Provzdušněte trávník

Pokud chcete opravdu kvalitní trávník, nestačí pouze jeho pravidelné sečení. Aby mohl trávník dobře růst, je nutné zajistit i přístup vzduchu a vlhkosti k jeho kořenům. V průběhu celého roku se v trávníku hromadí různé nečistoty, zbytky po sečení, které postupně vytvářejí neprostupnou krustu. Provzdušňovač, jinak také vertikutátor, pomocí sady nožů tuto krustu rozruší. Zároveň vyčeše mechy a prořeže mladé výhonky, čímž přinutí trávník houstnout. Rozrušenou vrchní vrstvou půdy pak ke kořenům může pronikat tolik potřebný kyslík, živiny a vláha. Provzdušnění by se mělo provádět dvakrát za sezónu, poprvé z jara a podruhé začátkem podzimu. Je-li provzdušňovač navíc vybaven i drátkovým válcem, v průběhu roku jen můžete využívat i k vyhrabávání nečistot a mechů z trávníku,” říká Petr Tichý, zástupce značky Hecht – made for garden.
Tipy na vertikutátory od společnosti Hecht:
Benzínový provzdušňovač HECHT 5676 2in1 s motorem Briggs & Stratton

Kvalitní a výkonný provzdušňovač s benzinovým motorem Briggs & Stratton. Díky pracovní šířce 46 cm a záběru 40 cm je vhodný na střední a větší pozemky, kde není dostupná elektrická síť. Má centrálně nastavitelnou hloubku provzdušňování, masivní kovové šasi, skládací madla zaručující snadný transport i skladování, která jsou zároveň ergonomicky tvarovaná pro větší komfort při práci.

Elektrický provzdušňovač HECHT 1848 2in1 

Elektrický provzdušňovač s kvalitním a výkonným elektrickým motorem 1800 W. Díky pracovní šířce 40 cm je vhodný na střední a větší pozemky. Navíc je vybaven i válcem s drátky a ocelovými noži. Má centrálně nastavitelnou hloubku provzdušňování, skládací madla zaručující snadný transport i skladování, která jsou zároveň měkčená a ergonomická pro větší komfort při práci.
Díky širokému výhozovému tunelu skvěle sbírá do sběrného koše z odolné tkaniny o objemu 55 l.


Zdroj:

Šárka Lachoutová

ASPEN.PR s.r.o.

www.aspen.pr