Houbová omáčka s vejcem

Ingredience:
400 g směs lesních hub, 150 g přepuštěného másla, 1 lžíce drceného kmínu, 200 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce hladká mouky, citronová šťáva, sůl, pepř, vejce, ocet

 

Postup:
Ve větším kastrolku rozpustíme máslo a v něm krátce osmažíme pokrájené houby. Pak je zalijeme vodou, přidáme kmín a sůl a na mírném ohni je podusíme doměkka, podle potřeby dolijeme vodu. Základ omáčky zahustíme směsí smetany a hladké mouky, krátce povaříme a podle chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Podáváme s knedlíkem a se zastřeným vejcem.
Zastřené vejce si připravíme tak, že vejce vyklepneme do mističky s octem (musí plavat), uděláme ve vroucí vodě v hrnci vír a vejce do něj nalijeme i s octem. Vaříme asi 3 minuty.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu