Uvázaní psi se dostali do plzeňského útulku. Děti konzumovaly alkohol

Senior linka opětovně zachraňovala.

Stařenka aktivovala po pádu tlačítko Linky seniorů.

Po třetí hodině ráno zasahovali strážníci ze služebny Městské policie Plzeň – Bory v bytě 94leté ženy v Heyrovského ulici, která doma upadla.  Seniorka se při pádu uhodila do hlavy, stěžovala si na bolest v zátylku, točila se jí hlava a nemohla vstát. Strážníci jí zvedli, posadili na židli a na její zdravotní stav dohlíželi až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Záchranář následně rozhodl o jejím převozu k dalším vyšetřením do nemocničního zařízení v Plzni na Borech.

 

Uvázaní psi se dostali do plzeňského útulku.

Mladého křížence staforda nechal kdosi v pátek večer asi dvě hodiny uvázaného u okapu domu v Hřímalého ulici. Všimla si ho mladá dívka, odvázala ho a zavolala strážníky. Zvíře bylo opatřeno  vodítkem s karabinou, na krku mělo  psí známku  s číslem a názvem města Tábor.  Kolem krku pak  mělo ještě černobílý šátek. Strážníci ho naložili do služebního vozu a odvezli do útulku, kde se o něj postarali.

Stejný osud také na pejska nalezeného v neděli v noci u plzeňského obchodního centra.

Městská policie byla po jedenácté v noci upozorněna na psa, který je již delší dobu přivázaný na parkovišti v ulici U letiště. Psa, který byl uvázaný ke konstrukci přístřešku pro nákupní košíky, strážníci odvázali a pokusili se najít jeho identifikační čip, bohužel však bezvýsledně. Jednalo se o čtyřletého zlatého retrívra s modrým látkovým obojkem a žlutým vodítkem, který na sobě jinak neměl žádné viditelné poranění ani jiné známky týrání. Pejsek byl podchlazený a majitele se nepodařilo zjistit, převezen byl proto do útulku pro psy.

Do plzeňského útulku se o víkendu dostal ještě zatoulaný roční kříženec. V neděli ráno byl odchycen pomocí vodítka v Daimlerově ulici, kde bez dozoru pobíhal v silnici.

Domů ke svému majiteli se naopak vrátil 10letý kříženec. Chovateli utekl, když ho byl venčit. Naštěstí byl očipovaný, a tak když ho strážníci od nálezkyně v Senecké ulici převzali, netrvalo  dlouho a mohl se svým pánem setkat.

 

Děti konzumovaly alkohol.

V pátek v nočních hodinách se uskutečnila v okolí tanečního klubu v Plzni na Lochotíně kontrola zaměřená na zakázaný prodej a podávání alkoholu mladistvým osobám. Akce proběhla ve spolupráci s Policií ČR.

Strážníkům ze služebny Městské policie Plzeň Lochotín se při ní podařilo odhalit dva podnapilé teenagery. Starší patnáctiletý nadýchal při dechové zkoušce 0,78 promile, o rok mladší 1,06 promile. Alkohol údajně měli mladíkům podat kamarádi, kteří to byli, však neřekli. Strážníci o celé věci informovali zákonné zástupce obou provinilců. Ti si je poté z jejich rukou převzali. Případy se bude dále zabývat orgán sociálně právní ochrany dětí.

Do okolí tanečního klubu zamířila také záchranné služba. Přivolala ji hlídka městské policie po kontrole jedné z mladistvých dívek. Ta zničehonic najednou upadla a při pádu se silně uhodila do hlavy. Alkohol u 16leté dívky vyloučila provedená dechová zkouška.  Záchranáři mladistvou odvezli k vyšetření do nedaleké nemocnice.

 

Plzeňští strážníci našli odcizené vozidlo.

V pátek večer prováděli strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Slovany hlídkovou činnosti v ulici K Jezu, kde neušlo jejich pozornosti podezřele zaparkované osobní motorové vozidlo Škoda Fabia. Hlídka cestou operačního oddělení provedla lustraci, při níž bylo zjištěno, že vůz je veden v policejních evidencích jako odcizený. Záležitost si převzali k šetření na místo přivolaní policisté.

 

Narušoval veřejný pořádek v centru Plzně.

Agresivního cizince, který měl ohrožovat v centru města kolemjdoucí, odvezli strážníci vystřízlivět na záchytku.

V sobotu v noci přijala městská policie hlášení o agresivním muži ve Smetanových sadech, který ohrožuje kolemjdoucí rozbitou skleněnou láhví. Na místo okamžitě vyjela situaci řešit hlídka. Ještě před jejím příjezdem 18letý mladík agresora zpacifikoval.  Přestože cizinec ležel zpacifikovaný na zemi, byl stále agresivní a kladl odpor. Strážníci mu proto nasadili pouta.  S nimi na rukou putoval až na záchytku, kam byl převezen k vystřízlivění. Při dechové zkoušce, kterou strážníci u něj provedli, nadýchal 1,9 promile.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz