Opilci zaměstnali strážníky. Strážníci pomáhali seniorům

Opilci zaměstnali strážníky.

Čtyři opilí lidé v ulicích města. Tak vypadá bilance „alkoholových případů“, u nichž museli ve středu plzeňští strážníci zasahovat a dopravit je do protialkoholní záchytné stanice.

Hned dva muže najednou, kteří vykazovali značné známky opilosti, odvezli k vystřízlivění strážníci po druhé odpolední z Pallovy ulice. Leželi na zemi u lavičky a nebyli schopní bezpečné chůze. Následujícím „klientem“ záchytné stanice byl téhož dne 31letý muž z Chebska. V baru ve Františkánské ulici odmítal za sebe zaplatit svoji útratu ve výši skoro 350 Kč.  Obtíže mu dělalo udržet se bezpečně na nohách. Dechovou zkoušku kvůli silné opilosti nebylo možno u něj provést.

Po půl sedmé večer převáželi strážníci ještě 36letého cizince. Muž předtím obtěžoval hosty na terase podniku na rohu ulic Solní a sady Pětatřicátníků. Problémy mu dělala chůze, dostatečně bezpečně ji nezvládal a ve svém stavu tak ohrožoval svůj život a zdraví. Po převozu na záchytku se podrobil orientační dechové zkoušce. Přístroj ukázal úctyhodnou hodnotu 4,6 promile.

 

Strážníci pomáhali seniorům.

Dvakrát během pár hodiny vyjížděli strážníci na signál tísňového hlásiče linky seniorů. Všechny případy se obešly bez zranění.

V půl dvanácté v noci vyjeli strážníci městské policie prověřit příčinu stisknutí tlačítka Linky seniorů ženy bydlící v Plzni na Vinicích. Obyvatelku bytu našli sedět v obývacím pokoji vedle postele. Spadla a nedokázala již sama vstát. Strážníci jí pomohli a na její přání jí uložili do postele.

U druhého případu zasahovali strážníci dnes nad ránem. Jejich pomoc si vyžádal 82letý senior z domácnosti v Plzni na Slovanech. Sesunul se z gauče a neměl dostatek sil se zvednout. Stařeček nebyl zraněný, nevyžadoval žádné ošetření, jen potřeboval pomoc zpátky dostat se na gauč. Strážníci mu pomohli a po provedení nezbytných úkonů byt opustili.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz