Podchod na vlakovém nádraží si zřejmě spletl s veřejným záchodkem

Podchod na vlakovém nádraží s veřejným záchodkem si včera zřejmě spletl sedmapadesátiletý muž pocházející z městečka u Prahy. Ti, kteří spěchali na svůj spoj, byli odpoledne svědkem jeho jednání, kdy opřený ramenem o zeď bezostyšně před nimi močil na zem.

A neunikl ani pozornosti strážníků, kteří v tu dobu tady byli na kontrole. Svého pochybení si byl sice muž vědom, ale odmítal ho s hlídkou vyřešit na místě. Ve věci tak bude muset rozhodnout správní orgán, který se jí bude dál zabývat.

 

Cestou do zaměstnání zajistil včera v poledne strážník stanice Územně strážní služby osobu hledanou republikovými policisty.

Muže, ve kterém poznal hned toho, na kterém má právní zájem PČR potkal v sadech Pětatřicátníků na zastávce MHD. Využil svého oprávnění a prokázal příslušnost k městské policii, přičemž ho vyzval, aby ho dobrovolně následoval na služebnu městské policie.  Z kontroly osobních údajů prostřednictvím lustrace v policejních evidencích vyplynulo, že se strážník skutečně nemýlil a na čtyřicetiletém Plzeňanovi měli policisté právní zájem. Ti si poté pro muže na stanici Územně strážní služby přijeli a převzali si ho k dalšímu šetření.

Muž nebyl ten den jediný, kdo byl předán strážníky do rukou policistů. Byla jí i třiadvacetiletá cizinka. Do Sukovy ulice, kde jí hlídka objevila, byla původně vyslána kvůli oznámení o vybírání peněz na veřejnou sbírku cizinci. To, že by vykonávali společně s partnerem veřejnou sbírku, se neprokázalo.  Za to vyšlo najevo, že na jejím předání mají právní zájem muži zákona.

 

Skoro 2,5 promile nadýchala včera dopoledne při dechové zkoušce čtyřicetiletá žena z Plzně.

Po půl desáté ji strážníci sbírali opilou u Střední průmyslové školy na Chodském náměstí. Alkohol kolující jí v těle měl nad ní převahu. Pro jeho přemíru se nebyla schopná ani sama zvednout a odejít z místa po svých. Ve svém stavu ohrožovala především své zdraví a život, proto hlídka rozhodla o jejím převozu k vystřízlivění na záchytku.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz