Úspěšný zákrok policistů a strážníků. Vybodoval se, odevzdal řidičák a dál jezdil

Úspěšný zákrok policistů a strážníků.

V noci ze čtvrtka na pátek dopadli strážníci městské policie s policisty ČR dvojici podezřelých mladíků z vloupání do budovy v centru města.

Necelou hodinu po půlnoci vyjížděla hlídka městské policie na signál PCO narušení objektu v Petákově ulici. Rozbitá okna v přízemí a otevřená v patře nasvědčovala tomu, že zde došlo pravděpodobně k vloupání. Strážníci si přivolali posily, aby bylo zabezpečeno okolí objektu, kdyby chtěl někdo z budovy utéct. V posledním patře budovy zahlédla na moment jedna hlídka v jednom z oken neznámého člověka, otevřel okno. Na výzvu, aby vyšel ven, nereagoval a opět okno uzavřel.  Ke strážníkům, kteří začali se systematickou prohlídkou prostor, se brzy přidaly hlídky PČR. Při prohledávání se podařilo uvnitř budovy objevit dva mladíky. Policisté je zajistili a celou záležitost si převzali k dalšímu šetření.

 

Vybodoval se, odevzdal řidičák a dál jezdil.

Další z řidičů si krátil cestu v ulicích Doubravky a doplatil na to.

Hlídka strážníků v Plzni Doubravce si všimla v půl deváté večer vozidla, jehož řidič porušil zákaz odbočení z Jateční ulice. Když strážníci vozidlo zastavili a provedli kontrolu řidiče, zjistili, že se jedná o cizího státního příslušníka, který se již „vybodoval“ a řidičský průkaz musel odevzdat. Na místě si věc převzala k dořešení přivolaná hlídka PČR.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz