Andulka si vyletěla na výlet. Strážníci přistihli za volantem opilé řidiče

Andulka si vyletěla na výlet.

V neděli v dopoledních hodinách se malý opeřenec zatoulal k domu v ulici Elišky Krásnohorské.

U vchodu ho zahlédl posedávat 33letý obyvatel domu, odchytl ho a informoval městskou policii. Strážníci si od něj papouška převzali, a protože nebylo známo, komu samička andulky vlnkované uletěla, odvezli jí do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici.  Tam se o ni postarali a majitel se tam může o ní přihlásit.

Linka seniorů – neocenitelný pomocník v nesnázích.

V sobotu časně ráno postihly klientku z Linky seniorů zdravotní obtíže. Hlídka okamžitě vyrazila na místo, za ní dorazili poté pomoci záchranáři.

Po šesté hodině ráno byl přijat signál z tísňového tlačítka Linky seniorů u 88leté obyvatelky domácnosti v Železničářské ulici na Doubravce. Strážníci zvonili a klepali na dveře domu, ale nikdo neotvíral, ani se neozýval. Proto ke vstupu dovnitř užili rezervního klíče. Stařenku našli sedět na posteli.  Bědovala, že má silnou bolest hlavy, je jí nevolno a byla velmi rozrušená. Její zdravotní stav se zhoršoval. Záchranáři, které hlídka přivolala, seniorku po prvotním vyšetření transportovali do nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně.

Na Lince seniorů pomáhali strážníci ještě ve dvou případech. Ty se obešly bez výjezdu záchranářů. V pátek ve večerních hodinách potřebovala pomoc zvednout ze země svoji sestru handicapovaná 78letá seniorka žijící v bytě v Plzni na Vinicích.  V neděli zase 87letý senior na Slovanech. Upadl doma v kuchyni a nemohl vstát. Hlídka mu pomohla a posadila ho na židli.

 

Strážníci přistihli za volantem opilé řidiče.

Dva podnapilí řidiči zadržení strážníky za volantem vozu, taková je bilance posledních dnů. Prvního řidiče hlídka městské policie zastavila v pátek po desáté hodině večer.

Okamžitě ji zaujal, když odbočoval z Americké ulice na Klatovskou ulici, sotva se na poslední chvíli vyhnul tramvajovému ostrůvku. Bezdůvodně pak zpomaloval a zrychloval. Strážníci měli podezření, že by mohl muž sedící za volantem vozidla Citroen Berlingo pod vlivem alkoholu, proto jej předepsaným způsobem zastavili v Nerudově ulici. Hlídka 36letého cizince vezoucího osádku vyzvala, aby se podrobil dechové zkoušce.  Její provedení se snažil všemožně oddálit. Muž nespolupracoval, nakonec se jí ale podařilo provést. První dechová zkouška skončila pozitivním výsledkem 1,64 promile, při opakovaném měření se ukázala naměřená hodnota vyšší přes 1,8 promile. Věcí se dále zabývají státní policisté.

Ti také šetří případ opilého cizince zastaveného v neděli večer v Radčické ulici. Pozornost strážníků si jeho vůz vysloužil kvůli jeho nezpůsobilému  stavu. Chyběla přední registrační značka, svítilo pouze jedno přední světlo a auto mělo podhuštěné pneumatiky. Při kontrole bylo zjištěno, že 41letý muž má na Slovensku zadržen řidičský průkaz. Přivolaní policisté dali řidiči dýchnout do přístroje na zjištění hladiny alkoholu v dechu, výsledkem byla naměřená hodnota 1,01 promile.

 

Alkohol tekl proudem.

S převozem opilých lidí v ulicích se strážníci o víkendu téměř nezastavili. Práci měli rovněž záchranáři.

V sobotu odpoledne volali strážníci záchranáře do Husovy ulice. Při pochůzce zde našli ležet před vchodem do domu zraněného opilého muže. Nevěděl, kde je, ani kde v Plzni momentálně bydlí. Dechová zkouška prokázala u něj přítomnost 3,1 promile.  K ošetření poranění byl převezen sanitou na chirurgickou ambulanci plzeňské nemocnice.

Střízlivěním na záchytce strávil noc ze soboty na neděli 47letý Plzeňan. Hlídka pro něj zamířila v půl desáté večer do samého centra města. Pod tíhou vypitého alkoholu usnul před vchodem do jednoho z domů. Po probuzení nebyl schopen kontrolovat své chování. Dechovou zkoušku se u něj nepodařilo provést.

O hodinu později  pak obdrželi strážníci ze Slovan oznámení o ležícím muži na konečné stanici tramvaje „Světovar“. Po příjezdu zjistili, že muž pod přístřeškem je silně opilý. Sotva mu bylo rozumět, nedokázal se vůbec sám postavit na nohy. Nebylo divu, když ho hlídka odvezla na záchytku střízlivět a personál u něj provedl orientační dechovou zkoušku, výsledek byl alarmující. Nadýchal 4,25promile.

O něco méně ukázal přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu u muže na invalidním vozíku. 3,25 promile je výsledek u něj provedené dechové zkoušky.  V neděli v dopoledních hodinách pro něj vyjela hlídka na zastávku MHD v ulici Americká. Neustále usínal a přepadával z vozíku. Záchranáři vyloučili nejprve jeho ohrožení na životě a doporučili ho nechat umístit do protialkoholní záchytné stanice.

Stejný cíl měla cesta u 36letého muže. V podnapilém stavu si ustlal před vestibulem na vlakovém nádraží. Z důvodu opilosti se nedokázal postavit na vlastní nohy.