Na Borech proběhla kontrola pejskařů. Dobýval se do kontejneru na ošacení

Sběrný kontejner na obnošené šatstvo patřící Charitě se stal v noci terčem mladého cizince. Obohatit ve svůj prospěch se chtěl na dobročinnosti ostatních.

Strážníci z obvodní služebny Bory muže překvapili po druhé hodině v noci v ulici Edvarda Beneše. Dobýval se do kontejneru a jejich přítomnost na místě mu zřejmě nevadila, vůbec si jich nevšímal, přitom z něj vytahoval obnošené šatstvo. Své jednání zdůvodňoval tím, že potřebuje pěkné ošacení, protože na charitě je ošacení silně obnošené. Přivolaní policisté ověřili mužovu totožnost, neboť se nemohl strážníkům řádně legitimovat, jelikož u sebe neměl doklady. Věc devětadvacetiletého muže původem ze Slovenska bude postoupena k řešení přestupkové komisi MO Plzeň 3.

 

Akce, která si nesla za cíl zkontrolovat, zda průvodci psů dodržují veškeré povinnosti spojené s venčením čtyřnohých zvířecích miláčků, se uskutečnila v pondělí ve večerních hodinách v Plzni na Borech. Během ní se však strážníci nevyhýbali ani řešení dopravní problematiky.

Do terénu se s hlídkami městské policie vydal starosta městského obvodu Plzeň Mgr. David Procházka, místostarosta centrálního obvodu Ing. Petr Baloun a člen rady MO Plzeň 3 Jiří Weger. Při akci strážníci zaměřili nejen svou pozornost na to, zda průvodci psů nezanedbávají povinnost úklidu po svých psech, ale jestli je zvíře očipované či vybavené známkou. V příslušné databázi si následně ještě ověřili, zda je pes přihlášen a majitel za něj zaplatil daný poplatek. Pod drobnohledem strážníků se ocitli např. ti, kteří vyrazili venčit své psy do okolí Borského parku, Heyrovského ulice, nám. Míru, ul. Edvarda Beneše, Majerovy ulice a do mnoha dalších míst. Celkem bylo během dvouhodinové akce zkontrolováno 23 průvodců psů, u 15 z nich bylo zjištěno, že si své povinnosti řádně plní. U zbývajících byly zjištěny nedostatky.  Někteří měli sice psa očipovaného, ale neměli ho přihlášeného na úřadě a zaplacený poplatek, nebo psi neměli vůbec implantovaný identifikační čip. Všichni byli poučeni a informováni jak nastalou situaci řešit a o důsledcích, pokud nesjednají nápravu. Jako dárek všichni zodpovědní pejskaři získali od předních zástupců vedení MO Plzeň 3 zásobník na sáčky na psí výkaly.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz