Žádost o pomoc na Lince seniorů. Kontrola pejskařů na Světovaru

Důkladně zkontrolovat, zda lidé na Slovanech dodržují povinnosti průvodců psů vyplývající jim z městské vyhlášky a zda po svých čtyřnohých miláčcích při venčení uklízí, to byl cíl pondělní preventivní akce, která se uskutečnila v Plzni na Slovanech. Účasten jí byl mimo jiné místostarosta městského obvodu Plzeň 2 Roman Andrlík.

Kontrola zaměřená na dodržování pejskařů, která trvala zhruba hodinu a půl, se tentokrát přesunula do lokality Světovar. Strážníci se jako při těch předchozích kontrolách zaměřili na to, jestli osoby vedoucí psy mají své čtyřnohé miláčky poctivě očipované, zaevidované a mají za ně zaplacený místní povinný poplatek. Velká pozornost byla věnována také tomu, jak důsledně po nich majitelé uklízí exkrementy a zda je nenechávají volně pobíhat v místech, kde to zakazuje městská vyhláška. Všichni kontrolovaní průvodci psů měli vše v pořádku, z jejich strany nedošlo k žádnému porušení povinností vyplývající z městské vyhlášky.

Jako dárek si proto od místostarosty městského obvodu Plzeň 2 převzali zásobník na psí exkrementy.

Kontrolám dodržování povinností pejskařů se budou strážníci věnovat nadále v rámci výkonu služby.

 

Včera před půl čtvrtou ráno se na operačním oddělení městské police rozezvučel signál tísňového hlásiče Linky seniorů. O pomoc žádal dvaadevadesátiletý muž zapojený do tohoto programu.

Na jeho adresu byla bezodkladně vyslána hlídka vyjíždějící k případům z Linky seniorů. Strážníci vzápětí dorazili na místo. Senior nereagoval ani na klepání a zvonění. Hlídka tedy použila klíče od jeho bytu, které má k dispozici pro případ nouze v zapečetěném kufru. Muže pak našla ležet v obývacím pokoji, byl při vědomí. Hlídce sdělil, že si chtěl jen dojít na toaletu, upadl a již nedokázal sám vstát. Strážníci ho tedy zvedli, dovedli na toaletu a uložili zpět do postele. Jelikož pán nepožadoval žádnou další péči, pokračovala hlídka dál ve své činnosti.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz