Symbolické ukončení provozu mostu přes Hracholusky

Bezdružická lokálka zve na symbolické ukončení provozu železničního mostu přes Hracholusky.

Již tuto sobotu 30. června 2018 se mohou návštěvníci přijít rozloučit se starým železničním mostem vedoucím přes Hracholuskou přehradu. Ten bude na konci července po 117 letech provozu uzavřen z důvodu kompletní rekonstrukce. Událost nabídne po celý den jízdy historickým parním vlakem v úseku Trpísty – Pňovany a nazpět, zároveň bude připraven celodenní kulturní program na nádraží v Trpístech.

 

„Jízdami historického vlaku se symbolicky rozloučíme se starým mostem, takzvaným Rámusákem. V jeho čele bude parní lokomotiva 313.902, souprava s historickými dřevěnými vagony a dále i oblíbený bistrovůz. Vlak budou také doprovázet četníci

a živá hudba“, informuje Marek Plochý, zástupce Plzeňských drah. Jízdenky budou k zakoupení pouze ve vlaku, událost nabídne i speciální noční jízdu s výhledem

na ohňostroj, který se odehraje nad mostem krátce před desátou hodinou večer.

 

Trpístské nádraží bude od 10:00 hodin hostit atrakce jak pro nejmenší návštěvníky, tak i pro dospělé. „Prostranství kolem nádražní budovy zaplní řemeslné stánky, výtvarné dílny pro děti a stánky s občerstvením. V nově zrekonstruované nádražní budově bude také možné shlédnout tematickou výstavu věnovanou železničnímu mostu, připraven bude i kulturní program, o který se postarají umělci z regionu“, uvádí Jan Florian, manažer MAS Český Západ, která je spolupořadatelem akce.

 

Fotografové a další nadšenci jistě ocení večerní nasvícení mostu a možnost využít jeho prohlídku z paluby lodi během dne. Jízdní řád lodní dopravy a další informace k události jsou zveřejněny na webových stránkách Bezdružické lokálky. Akci pořádá MAS Český Západ, České dráhy, Plzeňská dráha a další.


Zdroj:

Ing. RADKA ŠÁMALOVÁ
Public relations & Press service
Fundraising

+420 737 190 798
International Film Festival for 
Children and Youth JUNIORFEST, 
Czech Republic