Karlovarský kraj vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc ženě postižené požárem 

Na počátku května zachvátil domek a zahradu paní Hany z Krajkové požár. I přes snahu hasičů shořela část domu, ale také králíkárna s čerstvě narozenými mláďaty i dílnička, kde měla uložené šicí potřeby a materiál, ze kterého šila čepičky a pletla drobnosti pro miminka v kojeneckém ústavu. Karlovarský kraj proto vyhlásil veřejnou sbírku, prostřednictvím které chce získat alespoň část financí na obnovu domu a zachránit to, co po požáru zbylo.

ilustrační foto

 

„Víme, že paní Hana vždy ráda pomáhala druhým a teď sama potřebuje pomoci. V květinářství, kam chodí na brigádu, obdivují její nádherné vazby všichni zákazníci. S radostí se věnuje ochotnickému divadlu a v Habartově se každý týden schází s ostatními babičkami a maminkami a věnují se ručním pracím. Teď ale všechno ustoupilo do pozadí a je třeba řešit nezbytné stavební úpravy vyhořelého domku. Chceme jí tedy pomoci v nouzi, aby mohla znovu žít jako předtím, než dům poničil oheň. Předem děkuji všem, kteří přispějí a pomohou paní Haně vrátit radost ze života,“ řekla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

 

Finanční prostředky mohou zájemci vložit do zapečetěné sběrací pokladničky umístěné v recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88 Karlovy Vary. Pokladnička bude k dispozici také na všech akcích pořádaných Karlovarským krajem. Dále je možné zaslat peníze na speciální bankovní účet: 115-7407370267/0100. O výtěžku sbírky a jeho předání paní Haně vás budeme informovat.

 


Zdroj:

Mgr. Jana Pavlíková
tisková mluvčí
Krajský úřad Karlovarského kraje
tel.:       +420 354 222 130
mobil:   +420 736 650 308
e-mail: jana.pavlikova@kr-karlovarsky.cz
www.kr-karlovarsky.cz