Muzeum před rokem otevřelo novou expozici

Přesně rok uplynul 19. dubna od představení nové stálé expozice a současně znovuotevření Muzea Karlovy Vary na Nové louce. K tomuto datu navštívilo novou expozici 13 050 osob, tržby dosáhly bezmála 730 tisíc korun. 


Ve dvou patrech muzejní budovy se potkávají moderní audiovizuální technologie s unikátními sbírkovými předměty a ukazují hravou a zážitkovou formou město Karlovy Vary i přírodu a historii regionu. Procházka staletími baví děti i dospělé a podle zápisů v návštěvní knize se setkává s nanejvýš kladným hodnocením. Jeden z „nejexotičtějších“ zápisů pochází z Taiwanu: „Muzeum je velmi dobré, sofistikované a zajímavé! Velmi doporučujeme!”


Muzeum přihlásilo svou stálou expozici do kategorie Počin roku národní soutěže Gloria Musealis pořádané Asociací muzeí a galerií spolu s Ministerstvem kultury ČR. Zda bude mít v nemalé konkurenci úspěch, se ukáže v květnu při vyhodnocení soutěže.
Dosud uskutečnilo muzeum ve znovuotevřených prostorách šest výstav (aktuální výstava „Karel Čapek fotograf“ je stále k vidění) a dvanáct přednášek, z nichž šest tvořilo cyklus „Muzejní akademie“ vážící se k jednotlivým částem expozice. Dále se uskutečnila řada komentovaných prohlídek, výtvarné dílny, divadelní představení či Velikonoční jarmark.


Muzeum těší spokojenost návštěvníků a zve všechny, kteří dosud novou expozici nenavštívili, aby se do muzea přišli podívat.


Zdroj:

Lev Havlíček
PR Muzea Karlovy Vary
605 258 630
pr@kvmuz.cz