Top 4 asijské pokrmy

Nahlédněte pod pokličku oblíbeného Thajska, Vietnamu, Indonésie, Číny či Japonska. Kulinářský zážitek ze všech těchto zemí můžete zažít i v jediné restauraci nebo v pohodlí domova.

 

 

Asijská kuchyně je stále vyhledávanější a zdaleka sem nepatří už jen smažené nudle nebo masové směsi alá „čína“ z pouličních bister či fastfoodů. Stále častěji najdeme mezi asijskými restauraci i vyšší gastronomii. Kromě jídel z jihovýchodní Asie ovlivněných především Čínou a západní Indií se mezi pochoutky zařadila i thajská, vietnamská, indonéská či japonská kuchyně. Každá asijská oblast je specifická svými chutěmi. Napříč celou Asií ale vládnou čerstvé potraviny a aromatické koření i bylinky.

 

 

Mezi oblíbená asijská jídla na portále Dámejídlo.cz, služby rozvážející jídla z více než 1500 restaurací po celé ČR, patří následující pokrmy:

 

Zelené kari, které se postupně, v závěsu s červeným, stávají favority mezi kari. Pochází z Thajska. Má jemně zelenou barvu a je poměrně ostré. Podává se jako omáčka v kombinaci s kokosovým mlékem, bylinkami, zeleninou a masem. Nejčastěji je servírováno s rýží.

 

Bun Bo Nam Bo, další stále populárnější pokrm, tentokrát pocházející z Vietnamu. Dominují mu rýžové nudle a hovězí maso s čerstvou zeleninou, bylinkami a sladkokyselou zálivkou.

 

Nasi Goreng, původem indonéské jídlo. Jedná se v podstatě o typickou smaženou rýži, která ale obsahuje bylinky a koření typické pro tuto oblast, především sambal oelek, zázvor či koriandr. Rýže je často smažená s hovězím mletým masem nebo krevetami, zeleninou, většinou podávaná s volským okem.

 

Gyoza, knedlíčky původem z Číny, které se velké popularitě těší i v Japonsku (označované také jako wonton nebo dim sum) jsou vařené v páře nebo smažené, plněné zeleninovými, masovými či kombinovanými směsmi s typickými bylinkami.

 



Zdroj: