Jak správně vyšlehat šlehačku? aneb Když to nechce ztuhnout…

Někdy se stane, že šlehačka při šlehání nechce ztuhnout, a to i přes použití ztužovače. Jaké jsou ideální podmínky pro správně vyšlehanou smetanu?

Smetana se nejlépe ušlehá, když ji zpracujete studenou – vychlaďte ji asi 12 hodin před použitím na teplotu 2–6 °C. Miska i metličky by měly být také studené a dokonale čisté (odmaštěné!).

Nejdříve šlehejte 1 minutu na nízké otáčky, pak zvyšte na vysoké a vyšlehejte do husté pěny. Poté můžete přidat pár kapek citronové šťávy – pomůže pěnu ještě více ztužit. Cukr používejte moučkový, rozpouští se lépe než krystal.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150420123942_001_mc.png

Magda Čábalová