Hledaná žena na zastávce MHD: Strážníci ji odhalili na Americké ulici

Přistižen při porušení městské vyhlášky.

V  pátek pozdě odpoledne se museli strážníci stanice Územně strážní služby vypořádat s přestupkovým jednáním 56letého muže, který pitím alkoholu na místě veřejnosti přístupném v centru města porušil městskou vyhlášku. Terasa Divadla J. K. Tyla byla právě tím prostorem, kde byl muž přistižen, když se posilňoval z láhve vína. Dopít do dna ji však už nestihl. Strážníci mu ji odebrali a protiprávní jednání bude oznámeno k dořešení přestupkové komisi.

 

Hledaná žena na zastávce MHD: Strážníci ji odhalili na Americké ulici.

I  na konci pracovního týdne strážníci stanice Územně strážní služby zaznamenali  úspěch při odhalování hledaných PČR. Při obchůzce Americkou ulicí si všimli  na zastávce MHD 32leté ženy. Na paměti měli, že by mohla patřit k zájmovým osobám policistů, a proto se to rozhodli prověřit. Když si ověřili její totožnost, zjistili, že je v požadavcích Policie České republiky.

 

Zásah strážníků na benzině: Muž uzamčený na toaletě.

Co původně vypadalo jako rutinní výjezd strážníků na benzinu se znenadání proměnilo v napínavou akci. Obsluha čerpací stanice v Přemyslově ulici v neděli brzy ráno požádala o příjezd hlídky městské policie s tím, že na WC se již delší dobu nachází nějaký muž a neotvírá. Strážníkům se zadařilo a po jejich výzvě probuzený muž posilněný alkoholem nakonec odemkl dveře a otevřel. Byl však dost podrážděný, což se projevilo i na jeho následném chováním. Když v doprovodu strážníka opouštěl vnitřní prostory, v prostoru určeném pro občerstvení zákazníků se střetl s dalším zaměstnancem a začal sprostě vykřikovat. Strážník se jej snažil umravnit, namísto uposlechnutí výzvy se muž ale otočil a se zaťatými pěstmi vykročil proti němu. Pak už šlo vše ráz naráz. Za použití hmatů a chvatů byl zpacifikován. Po zklidnění se 52letý muž podrobil dechové zkoušce, která vykázala pozitivní výsledek přes 2 promile. Policisté ČR vyloučili spáchání trestného činu a muž tak odcházel z místa s pokutou za přestupek proti veřejnému pořádku.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz