Láska zahřeje, ale uhlí je uhlí

Bez pevných paliv to zatím nejde. Jedním z těch, kteří se důkladně starali o to, aby bylo v domácnostech vždy teplo, byl i můj tatínek – podnikatel František Buťa. Z jeho provozovny ve Vykmanově od roku 2001 vyjely náklaďáky se stovkami tun uhlí. Celou řadu let jsem ve firmě mého tatínka pracovala a postupně také přebírala pracovní povinnosti majitele firmy, z čehož nakonec vyplynul dnešní stav. Naše firma nyní nese i mé jméno: Uhelné sklady Buťa – Eva Buťová. Chci poděkovat svému tatínkovi za trpělivost a možnost pro jeho firmu pracovat 21 let.

 

Touto cestou bych se Vám chtěla představit a pozvat Vás ke spolupráci s naší staronovou firmou.

 

V květnu 2015 jsem převzala firmu od svého tatínka, pana Františka Buti, který se uhlím zabývá přes 40 let. Po mém vyučení si mě v lednu 1994 vzal k sobě do firmy, naučil mě jak se s uhlím zachází, kde se nakládá, jak se skladuje… Nejdůležitější a pro mě v začátcích nejtěžší věcí byla komunikace se zákazníkem. Začala jsem se vzdělávat v oblasti účetnictví, daní a v palivech, které prodáváme.

Před 21 lety byly na šachtách fronty jak na brikety z Vřesové, tak na uhlí z Citic, nebylo kde se umýt, dát si čaj nebo kávu, případně něco k jídlu. Sociální zařízení nefungovaly. V té době bylo na trhu uhlí a brikety ze Sokolovska a málo rozšířené uhlí z Mostecka. Vždy bylo dostupné uhlí pro obyvatelstvo, nemusely se brát objednávky na několik dní předem, hlavně se stihlo naskladnit podle prodeje.

 

Pro zlepšení ekologie se začaly vyrábět automatické kotle, které jsou na hnědé uhlí ořech 2, pelety, eko-hrášek nebo hruboprach s minimálními nároky na obsluhu.

V dnešní době je bohužel uhlí pomalu na příděl, snižují se limity těžby uhlí. Pro velké fronty na šachtách v Ledvicích a Komořanech se nedá naskladňovat, jako to bylo v minulých letech. Velice mě mrzí, že to vše přišlo v období změn ve firmě.

S tímto problémem nemohu nic dělat, mé dlouholeté zkušenosti i dobré vztahy s dodavateli přispívají k tomu, že maximalizujeme uspokojení našich zákazníků. Na základě této situace doporučuji odběratelům objednávat paliva včas a nenechávat závoz na poslední chvíli – na první napadaný sníh či mrazy. Neodhadneme, jak se bude tato situace vyvíjet, ale budeme se co nejvíce snažit vyjít našim zákazníkům vstříc.

 

V konkurenci všech uhelných skladů v České republice získaly naše Uhelné sklady od Severočeských dolů a.s., které jsou nejvýznamnějším dodavatelem v ČR, nejvyšší ocenění ZLATÁ ZNÁMKA. Tím jsme se stali prodejcem paliv první kategorie (spolehlivý a prověřený prodejce Bílinského uhlí). Na základě uvedeného ocenění mají zákazníci garanci kvality služeb i dodávaných paliv včetně distribuce.

Všechna paliva dodáváme zpravidla v krátkých dodacích lhůtách, a to do 24 hodin od objednávky nebo dle našich dispozic. Rozvoz provádíme vlastními vozidly, po dohodě dovezeme palivo i v sobotu (v období říjen až květen). Pro vámi zvolený druh zboží si samozřejmě můžete poslat svého dopravce nebo si přijet sami vlastní dopravou.

 

Kátrování a nakládka paliv je  u nás ZDARMA.

 

Prodávané palivo skladujeme ve velkokapacitní hale a tím je zabezpečena kvalita dle stanovených jakostních znaků výrobce.

Naši zákaznici mají možnost úhrady přes platební terminál.

 

Eva Buťová 

 

__________________________

Uhelné sklady Buťa Eva Buťová

Kontakt:

mobil:  736 541 537

telefon: 353 822 272

bezplatná linka:  800 179 551

e-mail:  eva.butova@seznam.cz

 

Adresa provozovny:

Vykmanov 23

Ostrov

363 01

 

Běžná provozní doba:

Zima (od 1. 9. – 31. 5.)  

Po–Pá:  7.00–16.00 h

So:  8.00–12.00 h

Léto (od 1. 6. – 31. 8.)

Po–Pá:  7.00–16.00 h

So: ZAVŘENO

 

www.UHLIBUTA.cz