Omáčka z pečených paprik

Ingredience:

3 červené papriky, 2 lžíce piniových ořechů, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku (lisovaný), 1/2 hrnku 31% smetany, sůl, pepř; rukola, parmezán (strouhaný); těstoviny

 

Postup:

Papriky dáme na gril (nebo pod gril do trouby) a opečeme, až budou na několika místech černé (cca 5–10 min). Potom je hned dáme do igelitového sáčku, uděláme uzel nebo zatočíme, aby se sáček uzavřel. Necháme chvíli odstát a potom opatrně sloupneme spálenou slupku a odstraníme semena. Papriky vložíme do mixéru.
Na pánvi lehce opražíme piniové oříšky a odložíme je. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme další minutu.
Přídáme k paprikám, dále přidáme sůl, čerstvě mletý pepř podle chuti a piniové ořišky. Rozmixujeme dohladka. Do pyré přidáme smetanu a promícháme.
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme. Těstoviny smícháme s omáčkou, dobře promícháme. Podáváme ozdobené rukolou a parmezánem.