Sezóna Čistých festivalů 2023 startuje

Během června se naplno rozjíždí sezóna letošních hudebních festivalů, mezi kterými bude i letos několik desítek akcí ve spolupráci s projektem Čistý festival. Návštěvníci tak mohou v rámci nich třídit odpad a užít si bohatý doprovodný program. Za zmínku stojí, že jen v loňském roce vytřídili návštěvníci Čistých festivalů na 42 000 kg odpadů!             

Projekt Čistý festival spadá do edukativních aktivit Autorizované obalové společnosti EKO-KOM a kromě toho, že pomáhá udržovat čisté festivalové areály a zajišťovat edukaci v oblasti třídění a recyklace odpadu více než 15 let, probíhá pod jeho hlavičkou v rámci festivalů celá řada dalších aktivit.

Návštěvníci mohou na stáncích Čistého festivalu získat recyklované odměny za odevzdaný odpad, na vybraných festivalech si mohou užít koncerty na REC.stage s hudebními objevy, které vybrali fanoušci. V takzvané Třídílně si mohou vyrobit z odpadu hudební nástroj či jiné zajímavé výrobky. Více se o projektu Čistý festival dočtete na www.samosebou.cz/2023/06/07/co-chysta-projekt-ciste-festivaly-2023-a-soutez-o-vstupenky/.

Pod hlavičkou Čistých festivalů se letos můžeme těšit na desítky hudebních akcí. Červnový festivalový kalendář zahájil rodinný festival Jam Rock v Letohradu, kde si fanoušci mohli užít kapely jako Nazareth, Tata Bojs, Vypsanou Fixou nebo Tři sestry. Na Sweetsen Festu, na který je vstup zdarma probíhají finanční sbírky pro humanitární organizace jako ADRA, Charita nebo Podané ruce.

Votvírák, největší český multižánrový festival, bude nabitý známými jmény, jako Lucie, Chinaski, Buty, Doga, Pokáč nebo Wohnout. Spolu s festivalem FM City Fest se jedná o dvě červnové akce, na kterých mohou návštěvnící vidět na REC.stage vystupovat vítěze stejnojmenné soutěže.

Festivalová nálada na západě Čech bude vrcholit s festivalem Vysmáté léto Kadaň a zkrátka nepřijdou ani jižní Čechy, kde bude probíhat Open Air Music Fest Přeštěnice, který má lineup plný osobností, jako Mirai, Poletíme?, Wohnout či Cirk La Putyka v rámci doprovodného programu.
Poslední červnový Čistý festival proběhne v Pacově na Jatka Fest, kde podtrhnou neopakovatelnou atmosféru kapely Lucie, Čechomor, Kandráčovci a spousta dalších hvězdných jmen.

V červenci a srpnu se pak můžeme těšit například na festivaly jako Beats for Love, Colours of Ostrava, SázavaFest, Benátská s Impulsem, Mácháč a další.

Aktuální informace o projektu Čistý festival 2023 sledujte na:

oficiálních webových stránkách projektu www.cistyfestival.cz;

youtubovém kanálu REC.tv;

www.facebook.com/cistyfestival nebo Instagramu Čistý festival.

 


Zdroj:

Kristýna Sklenářová
PR agentura ex voto

kristyna@exvoto.cz