V útulku našla dočasný domov čtyři nová zvířata

Toulající se zvířata v ulicích skončila v útulku.

V útulku pro zvířata v nouzi v Daimlerově ulici našla dočasný domov v pondělí čtyři nová zvířata. Časně ráno přivezla posádka odchytového vozidla městské policie do zvířecího zařízení z ulice Tylova dvouletou černobílou kočku evropskou. O pár hodin později k ní přibyl čtyřměsíční kocourek, který se toulal po areálu Ústředního hřbitova v Plzni na Rokycanské třídě. Stejný osud, tedy umístění v útulku, stihl také dalšího „nalezence“- tříměsíční kotě kočky evropské nalezené opět v ulici Tylova.

Plzeňská městská policie poskytuje službu odchytu zvířat nejen na katastrálním území města, ale také v několika dalších okolních obcích. K obcím, které mají uzavřenu veřejnoprávní smlouvu s městem Plzeň o odchytu zvířat patří také Štěnovice. Právě tam na základě žádosti vyjeli strážníci v odpoledních hodinách pro osamoceně pobíhajícího čtyřletého křížence psa.

 

Seniorka se poranila při pádu v bytě.

Dnes časně ráno spěchala hlídka městské policie do bytu osaměle žijící seniorky v centru města, odkud přišel signál z osobního alarmu klientky projektu Tísňové péče. 90letá stařenka upadla v obývacím pokoji a při pádu se uhodila hlavou o komodu. Strážníci zjistili, že si způsobila poranění na temeni hlavy. Hlídka na místo zavolala záchranáře a do jejich příjezdu se o ženu starala. ZZS PK seniorku sanitním vozem převezla k dalším vyšetřením do zdravotnického zařízení v Plzni na Lochotíně.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz