Hořčicová kaše s kuřecím masem

Ingredience:

maso: 4 kuřecí prsa, 200 g sýru (45% gouda nebo eidam), 300 ml kuřecího vývaru, tymián, sůl, pepř, olej;

kaše: 1 kg brambor, 2 PL hrubozrnné hořčice, mléko dle potřeby, 80 g másla, sůl

 

Postup:

Na kaši si oloupeme a omyjeme brambory. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme je v osolené vodě do měkka. Poté je scedíme, přidáme máslo a rozšťoucháme. Přilijeme horké mléko (dle toho, jak má kdo rád hustou kaši) a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme hrubozrnnou hořčici.
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, nařízneme a dovnitř vložíme trochu sýra (část si necháme na posypání). Zajistíme párátky osolíme, opepříme a pomalu opečeme na rozpáleném oleji v pánvi ze všech stran. Opečená kuřecí prsa přendáme do zapékací misky, posypeme tymiánem, podlijeme vývarem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut.
Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem a necháme zapéct dozlatova. Podáváme s hořčicovou bramborovou kaší.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu