Ingredience:
1 kg hovězího masa, 2 ks cibule, 200 g paprikové slaniny, 2 lžíce sladké papriky, 1 ks malý rajčatový protlak, 3 stroužky česneku, máslová jíška, hovězí vývar, sůl, pepř, olej, těstoviny tagliatelle
Postup:
Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm opečeme. Pak přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, vložíme i nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme. Podlijeme hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, protlak, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, promícháme a dusíme do měkka. Nakonec podle potřeby zahustíme máslovou jíškou a důkladně provaříme.
Hovězí na paprice podáváme s tagliatelle, které jsme si připravili dle návodu na obalu.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu