Spaghetti Carbonara

Ingredience:

200 g těstovin (spaghetti), pancetta (nebo guanciale), 50 g parmazánu, 3 žloutky, 1 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, parmazán k podávání

 

Postup:

Připravíme si hrnec, do kterého dáme vařit špagety, dle návodu na obalu. Na pánvi s olejem orestujeme na kostky nakrájenou pancettu. V misce smícháme parmezán, máslo a žloutky.
Jakmile je pancetta orestovaná a špagety uvařené, musí být postup velmi rychlý. Špagety scedíme a přidáme k pancette. Již dále nerestujeme a vmícháme vřelé špagety a parmezánovou omáčku. Měla by vzniknout jemná krémová omáčka a ne míchaná vejce.
Poté dochutíme solí, pepřem, máslem a podáváme. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu