Medvědí penne

Ingredience:

350 g těstovin (penne), 150 g slaniny, 40 g medvědího česneku, 200 ml smetany, 80 g strouhaného parmezánu, olej, sůl, pepř

 

Postup:

Těstoviny uvaříme dle návodu na obale, scedíme a necháme okapat.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Poté nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme nakrájenou slaninu.
Když je slanina opečená, přilijeme smetanu a po částech přidáváme parmezán, osolíme, opepříme a mícháme, dokud omáčka nemá požadovanou konzistenci. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem.
Těstoviny podáváme přelité omáčkou a s čerstvým nakrájeným medvědím česnekem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu