Karlovarský kraj vyšle na Olympiádu dětí a mládeže více než dvě stovky sportovců

Výprava 223 sportovců z Karlovarského kraje pojede reprezentovat náš region na Hry X. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2022 v Olomouckém kraji. Spolu s nimi se na velkolepou akci, která se uskuteční ve dnech 26. června 2022 – 1. července 2022, vydá 45 trenérů a 3 vedoucí výpravy.

Velkolepý sportovní svátek, který je prestižní událostí pro mladé sportovce, nabídne boje o medaile v celkem 20 sportech. Je to atletika, badminton, basketbal, beach volejbal, cyklistika, florbal, fotbal, házená, judo, karate, kanoistika, orientační běh, plavání, sportovní gymnastika, sportovní střelba, synchronizované plavání, šerm, tenis, volejbal a taneční sport. „Velmi dobrého výsledku bychom mohli dosáhnout v dráhové cyklistice, oproti minulým ročníkům se také podařil širší výběr šikovných hráček ve florbale, proto má naše výprava ambice zaútočit na bodově zajímavé příčky. V současnosti máme dva medailisty z prosincového Mistrovství ČR v plavání v kategorii žactva, i v tomhle případě věříme v medailové umístění. Dále pak je v týmu, který bude reprezentovat náš region, velmi zkušený závodník v kategorii singl kanoe. Ale šance jsou i  ve sportovní gymnastice, tenisu a atletice. V karate by naše naděje dokonce mohly svést souboj o zlato.  Hlavní ale nejsou medailové zisky, spíše to, aby se sportovci každou soutěží a každým závodem bavili a šli za svým cílem v duchu fair play. Všem moc fandíme a budeme se těšit na jejich výkony,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák.

Hry X. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2022 začnou v neděli 26. června slavnostním zahájením, jež se bude konat na Andrově stadionu SK Sigma Olomouc. Ceremoniál bude moderovat Libor Bouček. Po slavnostním nástupu výprav s vlajkonoši v podobě olympioniků z daného kraje, zahraje všem zúčastněným kapela Slza. Během olympiády, které se zúčastní téměř 4 tisíce mladých sportovních talentů, bude rozdáno 686 sad medailí. Více informací o olympiádě najdou zájemci na stránkách akce: https://odm.olympic.cz/2022

 


Zdroj:

Mgr. Jana Pavlíková
tisková mluvčí
www.kr-karlovarsky.cz