Koblihy v cukru

Ingredience:
1/4 l mléka, 500 g hladké mouky, 40 g cukru moučka, 30 g droždí, 50 g máslo, 4 žloutky, 1 vanil. cukr, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce rumu, 1/2 lžičky soli, hladká mouka na vál, tuk na smažení, cukr na posypání

 

Postup:
Vlažné mléko nalijeme do mísy a přidáme lžíci cukru, lžíci mouky, rozdrobené droždí. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Poté do mísy ke kvásku přidáme rozpuštěné máslo, zbytek cukru, žloutky, vanilkový cukr, citrónovou šťávu, rum a mouku se solí. Smícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo nakynout alespoň na 1 h. Poté z těsta odebíráme lžící kousky, vyválíme, vykrojíme střed a smažíme na rozpáleném oleji.
Koblihy odkládáme na talíř s ubrouskem, který vsákne přebytečný tuk, a obalíme ihned v cukru.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu