Kancelář architektury města Karlovy Vary slaví čtvrté narozeniny

Čtyři roky uběhly od založení příspěvkové organizace Kancelář architektury města Karlovy Vary. Ta nadále pracuje na důležitých dlouhodobých koncepčních projektech (např. Strategie KV° 2040, tedy jak by město mělo vypadat a fungovat za 20 let), zlepšuje kvalitu veřejných prostranství (ať už rekonstrukcí předprostoru kostela sv. Máří Magdalény, nebo umístění karlovarských židlí a stolků), pracuje na proměně konkrétních budov celoměstského významu (Vřídelní kolonáda, vestavba multifunkčního sálu do dvorany Císařských lázní), a komunikuje tyto projekty veřejnosti. K příležitosti svého výročí připravil KAM KV hned 3 akce, které Vám práci kanceláře přiblíží.

Ideální příležitostí k získání více informací nejen o KAMu, ale také o jeho týmu a práci, je den otevřených dveří, který je pro zájemce připraven přesně v den čtvrtého výročí založení. „Zajímá Vás konkrétní městský projekt? Chodíte kolem, ale vlastně nevíte, čím se KAM zabývá? Přijďte si s námi popovídat. Navštívit nás může kdokoli v úterý 1. 3. od 13 do 17 hodin v našem sídle na náměstí Dr. M. Horákové.“ zve Jana Boukalová z KAMu. „Den otevřených dveří vyvrcholí zahájením výstavy 4 roky KAMu, která bude k vidění přímo před naší kanceláří. Na vernisáži, která začne v 17 hodin, vystoupí kapela Sidemen (ft. Ema). Práce KAMu je aktuálně založená na čtyřech pilířích, které bychom Vám rádi touto výstavou přiblížili. Co Kancelář architektury města dělá? Co by znamenalo, kdyby ji město nemělo? To se dozvíte právě z exteriérové výstavy 4 roky KAMu.“ uvedla Boukalová.

Oslavy narozenin zakončíme o pár dní později, konkrétně 5. března komentovanou prohlídkou budovy Hlavní pošty. Provede nás historik architektury Mgr. Lubomír Zeman z Národního památkového ústavu. Doplní ho architekti z KAMu, kteří nastíní možnost umístit pobočku městského infocentra právě do této budovy. „Z důvodu omezené kapacity je nutná registrace přes email j.boukalova@kamkv.cz. Po registraci vyčkejte prosím na potvrzovací e-mail.“ dodala Boukalová s poděkováním za pochopení.

Více informací o KAMu a jeho akcích a projektech najdete na webu www.kamkv.cz, který dostal nový kabát. Společně s grafickým studiem Bušek+Dienstbier vytvořil KAM nové přehledné a uživatelsky příjemnější webové stránky. Práci kanceláře můžete také sledovat na Facebooku a na Instragramu.

4 ROKY KAMU – OSLAVTE JE S NÁMI!

 

4 ROKY KAMu: den otevřených dveří

  1. 3. 2022  13:00 – 17:00

Kancelář architektury města Karlovy Vary, náměstí Dr. M. Horákové 2041

Kancelář architektury města Karlovy Vary (KAM KV°) oslaví 1. března už 4 roky své existence! Oslavte toto výročí společně s námi. Připravili jsme pro Vás tři různé akce. Navštivte nás odpoledne 1. 3. v našem sídle na náměstí Dr. M. Horákové. K dispozici Vám bude celý tým KAMu, představíme Vám, na čem pracujeme a ukážeme Vám naši kancelář. Vstup zdarma. Není třeba se registrovat dopředu. Přijít můžete kdykoli od 13 do 17 hodin.

 

4 ROKY KAMu: Zahájení výstavy

  1. 3. 2022  17:00

Kancelář architektury města Karlovy Vary, náměstí Dr. M. Horákové 2041

V souhrnné výstavě 4 roky KAMu Vám představíme naši práci. Ke zhlédnutí bude na náměstí Dr. M. Horákové před KAMem. Zahájení výstavy je naplánováno po skončení dne otevřených dveří, tedy na 1. 3. 2022 od 17 hodin. Na vernisáži vystoupí kapela Sidemen (ft. Ema).

 

4 ROKY KAMu: Prohlídka Hlavní pošty s Mgr. Zemanem

  1. 3. 2022  10:30 (kapacita naplněna, posledních pár volných míst na druhou prohlídku v 9:00 – nutná registrace)

Hlavní pošta Karlovy Vary, T. G. Masaryka 559/1

Pojďte se s námi projít a prozkoumat budovu Hlavní pošty! Vyprávět nám o ní bude historik architektury Mgr. Lubomír Zeman. Doplní ho architekti z KAMu, kteří nastíní možnost umístit pobočku městského infocentra právě v této budově. Z důvodu omezené kapacity je nutná registrace přes email j.boukalova@kamkv.cz – po registraci vyčkejte prosím na potvrzovací e-mail. Děkujeme za pochopení.

 


Zdroj:

Mgr. Jana Boukalová

PR a komunikace

www.kamkv.cz