Na zahradě domu na Slovanech se našla želva čtyřprstá. Konflikt mezi cestujícím v MHD a revizorem pomáhali řešit strážníci

Neohlídali si rychlost na tachometru.

Spěch za volantem se nevyplácí a může se prodražit.  Na řízení vozidla  teď budou muset na čas zapomenout 28letý muž z obce na severním Plzeňsku a s ním 39letá Plzeňanka. O víkendu oba řidiče zachytil radar strážníků.  V úsecích, kde je stanovená maximální rychlost na 50 km/h se řítili rychlostí přes 90 km/hodinu. Muž překročil povolenou rychlost při jízdě Vejprnickou ulicí, žena ulicí Nepomuckou. Kromě pokuty od správního orgánu a pětibodového zápisu do karty řidiče se oba budou muset na několik měsíců rozloučit s řidičským průkazem.

 

 

Na zahradě domu na Slovanech se našla želva čtyřprstá.

V sobotu ráno čekalo na 57letého muže na zahradě domu v Zelenohorské ulici překvapení. V trávě objevil  lezoucí želvu. Strážníci z odchytové skupiny  zjistili, že jde o želvu čtyřprstou a zvíře si od něj převzali. Na svého majitele teď želva čeká v pobočce Akva-tera, kam ji strážníci předali.

 

Strážníci a záchranáři bojovali o život muže.

 Dramatické chvíle služby mají za sebou strážníci v Plzni na Borech. Na ulici bojovali o život muže, kterého našla v sobotu kolem čtvrté hodiny ráno náhodná kolemjdoucí ležet na parkovišti před obchodním domem v Majerově ulici. Muž byl podchlazený, nedýchal, měl nehmatný tep, proto  hlídka okamžitě zahájila nepřímou srdeční masáž, při resuscitaci se střídala až do příjezdu záchranářů. Ti si pacienta převzali a v oživování pokračovali. Z místa jej záchranáři transportovali s obnovenými základními životními funkcemi na oddělení Emergency .

 

Opilý řidič  usnul s hlavou na volantu.

Klidný spánek obyvatel Heyrovského ulice rušil troubením v sobotu po druhé hodině ranní řidič  dodávkového vozu, který usnul s hlavou na volantu v nastartovaném autě. Strážníci jej vzbudili a muže, z jehož dechu ucítili zápach po alkoholu, řádně poučili o tom, že řídit v tomto stavu nesmí. Muž auto uzamkl a odešel od něj. Jenže vzápětí se ukázalo, že na radu strážníků nedal. Poté, co poodjeli řešit další úkoly, muž sedl za volant a vyjel do ulic. Hned co ve zpětném zrcátku spatřili strážníci rozsvícená brzdová světla dodávky, otočili služební auto a jeli za ním. Zastavit se jim jej podařilo ve Zborovské ulici. 24letý Plzeňan se podrobil dechové zkoušce, při které mu byla naměřena hodnota hladiny alkoholu v dechu přes 1,5 promile. Celou záležitost si převzali k šetření policisté.

 

Konflikt mezi cestujícím v MHD a revizorem pomáhali řešit strážníci.

Na tramvajové lince č.1 prováděli v pátek ve večerních hodinách kontrolu cestujících revizoři PMDP za asistence strážníků MP Plzeň. Krátce po desáté hodině došlo v jednom z vozů ke konfliktu mezi 53letým cestujícím a revizorem. Cestující u sebe neměl platnou jízdenku a tvrdil, že mu ji revizor odcizil. Odmítal prokázat svoji totožnost a to jak revizorům, tak hlídce MP. Muž začal být agresivní a revizora napadal. Strážník musel použít donucovací prostředky, muže na zastávce vyvedl z vozu a společně s revizorem jej zpacifikoval. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která muže ztotožnila a identitu předala revizorům, kteří věc na místě dořešili.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz