Řidič s platnou blokací řidičského oprávnění. Na cizince byl vydaný příkaz k zatčení

Přistižený řidič s blokací řidičského oprávnění.

Ve čtvrtek 17. února v ranních hodinách zastavila hlídka městské policie v Americké ulici osobní automobil Seat Cordoba, jehož řidič porušil zákaz vjezdu. 60letého Plzeňana strážníci vyzvali k předložení všech dokladů potřebných pro řízení a provoz motorového vozidla, což neučinil. Důvod, proč se tak stalo, vyšel najevo vzápětí. Lustrací bylo zjištěno, že řidič vozidla má od roku 2011 platnou blokaci řidičského oprávnění. Na místo přivolaní policisté si celou záležitost převzali k dalšímu šetření.

 

Na cizince byl vydaný příkaz k zatčení.

Ve čtvrtek 17.února odpoledne prováděla hlídka ze stanice Územně strážní služby kontrolní činnost v Plzni na Borech. V blízkosti objektu v Dobřanské ulici zahlédla muže, ve kterém poznala osobu, po které Policie ČR pátrá. Protože muž u sebe neměl doklady, převedli jej strážníci na policejní oddělení, kde jim policisté potvrdili nejen jeho totožnost, ale i to, že je na 55letého cizince vydaný příkaz k zatčení.

 

Mladík odešel z domova.

Dnes krátce po půl sedmé ráno přišla na obvodní služebnu Městské policie Plzeň Bory 52letá žena a nahlásila, že postrádá syna, který odešel před pár minutami z domova neznámo kam oblečen pouze do spodního prádla. Strážníci, kteří byli v terénu, začali po muži s psychickými problémy okamžitě pátrat. Brzy se zadařilo a to díky všímavému občanovi, který na linku 156 oznámil, že viděl v ulici Za Rybárnou procházet muže ve spodním prádle. Strážníci hned na místo vyrazili a zjistili, že jde o pohřešovaného 22letého mladíka. Po domluvě s matkou jej převezli zpět domů.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz