Domácí kremrole

Ingredience:
těsto: 270 g hladké mouky, 150 g studeného másla, 100 ml 33% smetany, 50 g řeckého jogurtu, špetka soli, 1 vejce na potření;

náplň: 2 bílky, 270 g cukru krupice

 

Postup:

Mouku vsypeme do mísy, přidáme sůl, nakrájené studené máslo, řecký jogurt a vypracujeme drobenku. Poté přidáme studenou smetanu a rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme, necháme v lednici odpočinout půl hodiny.
Pak vyválíme na obdélník zhruba 30×40 cm, pomažeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na 14 stejných pásků. Pásky jeden po druhém namotáváme na kovové trubičky. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, lehce posypeme cukrem krupice. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 25 minut. Vlažné kremrole sundáme z plechových trubiček. Necháme vychladnout.
V čisté míse smícháme bílky a cukr. Směs zahřejeme ve vodní lázni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Směs ihned vyšleháme do tuha elektrickým šlehačem. Sníh dáme do cukrářského sáčku a naplníme kremrole.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu