Špagety s pestem

Ingredience:

500 g kuřecích prsou, 1 balíček špaget, 1 PL bazalkového pesta, 2 hrsti strouhaného parmezánu, olivový olej, sůl, plátky parmezánu a čerstvá bazalka (na ozdobu);
marináda: 1/2 ČL tymiánu, 1/2 ČL rozmarýnu, 1 ČL oregána, 5 PL olivového oleje, sůl, pepř

 

Postup:

Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na marinádu smícháme všechny suroviny, potřeme s ní maso a dáme odležet do lednice.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Poté scedíme a necháme je chvíli vychladnout. Promícháme je s bazalkovým
pestem a strouhaným parmezánem (můžeme přidat trochu vody z těstovin).
Maso osmahneme zprudka na pánvi dozlatova. Na talíř dáváme hnízdečka špaget, přidáme kuřecí maso, dozdobíme plátky parmezánu a čerstvou bazalkou.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu