Původce černé skládky odhalen. Dvakrát do hodiny na záchytku

Seniorka v nesnázích.

Linka seniorů je cenným pomocníkem pro starší občany k přivolání pomoci v nesnázích či při zdravotních komplikacích. V pátek odpoledne vyjížděli strážníci městské policie do bytu v Plzni na Lochotíně, ve kterém 89letá seniorka aktivovala tlačítko tísňové péče.  Na klepání a zvonění u dveří domu a bytu však nikdo nereagoval. Hlídka proto pro otevření dveří využila rezervní klíč ze zapečetěného kufru. Hned po vstupu dovnitř našli strážníci stařenku bezmocně sedět na podlaze v kuchyni. Zraněná nebyla, jen nemohla sama vstát, strážníci ji tedy pomohli na nohy.

 

Dvakrát do hodiny na záchytku.

Během  jedné hodiny zaměstnali strážníky městské policie v sobotu večer dva podnapilí muži. Po sedmé hodině na záchytku převezli 36letého cizince, který v opilosti usnul v parku na náměstí Českých bratří. Po probuzení bylo evidentní, že muž přebral, nemohl ani stát na nohou. Dechovou zkouškou nadýchal 2,75 promile. O hodinu později vyjížděla hlídka na oznámení do Podnikatelské ulice. Na pomoc si strážníky přivolal řidič tramvaje, který měl problém s opilým cestujícím, který mu usnul ve voze a kterého se marně snažil vzbudit. Strážníci 40letého muže probudili, ale při opuštění tramvaje mu museli notně pomáhat. Okamžitě bylo jasné, že se nebude schopný o sebe postarat. Dechovou zkoušku se nepodařilo u muže provést, s hlídkou nespolupracoval. Vzhledem k tomu, že ohrožoval své zdraví a život, dopravili jej strážníci k vystřízlivění  do protialkoholní záchytné stanice.

 

Původce černé skládky odhalen.

Správní orgán ÚMO Plzeň 3 se bude zabývat případem, kdy  došlo k odkládání odpadu mimo místa k tomu vyhrazená. Před jedním z domů na Klatovské třídě strážníci zaznamenali odloženou pohovku a torzo příslušenství ke snowboardu. Důkladným prověřování na místě se strážníkům podařilo ustanovit podezřelého.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz