Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. vypravuje tulipánový autobus

Zkrášlený autobus bude v karlovarských ulicích k vidění od pátku 8. března. Připomíná Mezinárodní den žen a symbolem pro tento den zvolil růžové tulipány v oknech. A také ženy cestující MHD v tento den opět potěší kytičkou v podobě tulipánu nebo růžičky.

„Rád bych poděkoval touto cestou všem ženám, cestujícím i našim zaměstnankyním. Jsem přesvědčen, že ženy si právě takový svátek zaslouží. I konkrétně v DPKV mají ženy významnou pozici. Z celého počtu zaměstnanců u nás pracuje 15% žen. Jsou mezi nimi řidičky, průvodčí lanových drah, pracovnice v přepravní kanceláři, vedoucí MHD, účetní, personální a kolegyně v administrativě“, uvedl předseda představenstva Dopravního podniku Karlovy Vary Jiří Vaněček.

V posledních letech vnímám, že došlo ke změně a řidiček je nejen u nás DPVK stále více. Je dobrou zprávou, že se začínají zviditelňovat v sektoru, který byl tradičně mužský. Troufám si říct, že dnes již vymizely předsudky o tom, že některé práce jsou vhodné jen pro muže a jiné jsou určeny ženám. Rád bych i touto cestou popřál vše nejlepší k MDŽ nejen ženám v DPKV, ale ženám obecně všem, protože bez žen by to nešlo“, uvedl místopředseda představenstva Dopravního podniku Karlovy Vary Ing. Lukáš Siřínek.

Věříme, že tulipánový bus vykouzlí úsměv na rtech nejen všem ženám a dívkám, ale všem našim cestujícím, kterým jsme velmi vděčni za jejich přízeň. 8. března bude tulipánový bus nasazen na linku číslo 2.


Zdroj:

Jiřina Pousková
dpkv.cz