Nález želvy nádherné. Nahá žena řádila

Linka seniorů v akci.

V pátek pomáhali strážníci dvěma seniorkám, které se ocitly v obtížných situacích. Jako první  si pomoc vyžádala 87letá stařenka.  Doma v ložnici upadla a nemohla vstát. O několik hodin později aktivovala  tlačítko tísňové péče 81letá důchodkyně, která spadla  v koupelně a potřebovala usadit zpátky na invalidní vozík. Oba případy se obešly naštěstí bez zranění.

Nález želvy nádherné.

 Majitelku zahrady v Plzni na Výsluní překvapila v neděli  dopoledne želva, která se objevila na jejím pozemku. Ohromená žena  hned  zavolala strážníky a ti si samici želvy nádherné od nálezkyně převzali a převezli ji do pobočky Akva-Tera na Palackého náměstí. Chovatele, kterému pravděpodobně unikla, se nepodařilo nalézt.

Řidička na sebe upozornila porušením zákazu vjezdu.

Na návštěvu Plzně nezapomene 28letá žena z Náchodska. Při řízení vozu dostatečně nesledovala dopravní značení a v Šumavské ulici vjela do zákazu  vjezdu, kde ji zastavili strážníci. Při následné kontrole řidičky  zjistili, že má platnou blokaci všech skupin řidičského oprávnění. Případem se dále zabývají dopravní policisté.

Nahá žena řádila.

Pořádný šok zažili cestující nočního autobusu MHD v Plzni na Slovanech. Na zastávce“ Slovany“ k nim do vozu přistoupila zcela nahá žena. Na místo byli přivoláni strážníci. Žena odmítala sdělit svou identitu, proto se ji rozhodli předvést na policii ke zjištění totožnosti.  To se však ženě  po chvíli znelíbilo a odmítala se podrobit policejním úkonům. Jelikož byla agresivní, došlo k  nasazení  pout.  Na policejním oddělení si od ní všichni přítomní vyslechli spršku nadávek. Kvůli zjevným psychickým problémům  byli na místo přivoláni záchranáři. Ti 39letou ženu prohlédli a za bezpečnostního doprovodu strážníků ji odvezli na vyšetření do nemocnice.  Ani tady s obviňováním  a vulgaritami nepřestala. Dechová zkouška u ženy prokázala přítomnost 1,6 promile alkoholu.  Noc žena nakonec strávila  v protialkoholní záchytné stanici.  S jejím umístěním to však záchranáři  a strážníci neměli lehké.  Žena byla stále agresivní, městské policistce strhla respirátor a nakonec strážníky osočila ze znásilnění.  Po vystřízlivění si ženu opětovně převzali k odbornému vyšetření zdravotníci. Podezření z několika protiprávních jednání bude muset vysvětlovat u správního orgánu. Za vinu je jí mimo jiné bude kladeno mimo jiné i to, že při předvádění poškodila a znečistila služební vozidlo městské policie.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz