Přiznala alkohol před jízdou. Cizinec se chtěl vyhnout kontrole strážníků

Odmítla se podrobit  dechové zkoušce.

Přiznala, že si před jízdou pivo dala.

Hodinu před půlnocí zastavili strážníci v centru města osobní motorové vozidlo Škoda Fabia, kterému nesvítilo levé zadní světlo a jelo podezřele pomalu. V průběhu komunikace s 38letou řidičkou strážníkům neuniklo, že není něco v pořádku. Z jejího dechu byl cítit alkohol. Na jejich dotaz, zda alkohol před jízdou požila, přiznala pivo. Dechovou zkoušku, ke které ji vyzvali, nebyla schopna úspěšně dokončit a po několika pokusech ji odmítla. Policisté ČR ženě zakázali další jízdu a případem se dál zabývají.

 

Cizinec  se chtěl vyhnout kontrole strážníků.

Hodinu před polednem upoutal  pozornost strážníků v Hálkově ulici nervózní. Strážníci u něj zastavili a po předložení cestovního dokladu zjistili důvod jeho nervózního chování. Muže předvedli na policejní oddělení a 40letého cizince pro důvodné podezření, že se na území ČR pohybuje  nelegálně, ponechali policistům z odboru cizinecké policie k dalším úkonům.

 

Paměť na tváře hledaných osob nezklamala.

Ve čtvrtek vpodvečer si strážníci ze stanice Územně strážní služby všimli v Husově ulici muže, který odpovídal popisu osoby hledané. Z toho důvodu se jej rozhodli legitimovat a domněnku si ověřit. Muž neměl u sebe žádné doklady, proto ho předvedli na Policii ČR. Na služebně Policie ČR jim potvrdili mužovu totožnost a zajistili jej k realizaci dalších úkonů.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz