Kampaň Plzeňského kraje na podporu očkování pokračuje motivačními spoty s ambasadory

V posledním květnovém týdnu startuje další část kampaně Plzeňského kraje na podporu očkování. Tentokrát kraj představuje spoty s ambasadory – osobnostmi kraje, kteří očkování podporují, a také nové vizuály s jednotným heslem. Kampaň bude pokračovat až do prázdninových měsíců. Kraj tak chce přesvědčit hlavně ty, kteří s očkováním proti koronaviru stále váhají.

Kampaň je ujednocena hlavním heslem pro všechna témata, zjednodušeným zvoláním CHCI… Časově koresponduje s nadcházejícím létem. Jako první se objevila verze CHCI POTKÁVAT, kterou v těchto dnech následuje verze CHCI CESTOVAT. Vrcholem pak bude během letních prázdnin CHCI PROŽÍVAT.

Plzeňský kraj při zpracování klíčového vizuálu vychází z originálního pojetí bez jakékoliv inspirace v ostatních krajích s důrazem na identifikaci pro obyvatele Plzeňského kraje. Vizuální i informační kampaň je proto propojena heslem ZÁPADOČEŠI JDOU DO TOHO! Emotivní stránka kampaně je přirozená, dbá na návrat k běžnému životu.

 „Očkování je jednou z cest, jak se můžeme vrátit k životu tak, jak jsme ho znali před příchodem epidemie. A tak jsme se rozhodli připomenout kampaní všem, kteří s očkováním ještě váhají, co nám chybí. Je přirozené cestovat, potkávat se a prožívat život naplno. Využili jsme heslovitá sdělení a věříme, že přesvědčíme většinu lidí, aby neváhali a využili možnosti se naočkovat,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

Nově jsou od posledního květnového týdne k vidění dva televizní spoty. Tvářemi těchto spotů jsou herec Pavel Nový, přednosta Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Plzeň prof. MUDr. Jan Beneš, Ph.D., MUDr. Barbora Špičková z Domažlické nemocnice, emeritní sládek plzeňského pivovaru Václav Berka a tenista, účastník Wimbledonu a dalších prestižních soutěží, absolvent Sportovního gymnázia, Plzeň Jonáš Forejtek. Všichni tito ambasadoři se vzdali nároku na honorář.

Televizní spoty stihli filmaři natočit během necelého měsíce. Pro natočení využili zázemí novorenesanční budovy Divadla J. K. Tyla, Fakultní nemocnice Plzeň, Domažlické nemocnice, restaurace v centru Plzně a tenisového stadionu v Praze na Štvanici. „Ve spotech jsme se chtěli primárně zaměřit na zajímavé a známé osobnosti Plzeňského kraje a především na autority z lékařského prostředí,” říká autor scénáře David Jäger.

Co říkají ambasadoři

„Moje reakce byla okamžitá. Už dříve jsem ve svých rozhovorech podporoval aktivity, které pomohou alespoň trochu k “normálnímu” životu. A očkování je dle mého názoru cesta, která k tomu určitě povede. Díky tomu se pak můžeme sejít v hospodě a popovídat si u dobrého jídla a pití s lidmi, které máme rádi,“ říká emeritní sládek Václav Berka.

„Jsem přesvědčený, že očkování je cestou k normálnímu životu,“ říká herec Pavel Nový.

 „Bude mi dostatečnou odměnou, pokud se mi podaří byť i jen jednoho človíčka přesvědčit o smysluplnosti očkování a tím mu třeba zachránit život,“ říká MUDr. Barbora Špičková, lékařka Domažlické nemocnice.

„V očkovací  kampani vidím smysl, je to pro dobrou věc, nebylo nad čím dlouze uvažovat. Všichni se přece chceme vrátit zpátky do běžného života bez omezení,“ říká tenista Jonáš Forejtek.

Veškeré informace k očkování najdete na webu PK ZDE.

Spoty najdete na youtubkanálu PK ZDE a na facebooku PK ZDE.

Kampaň PK k očkování

Zdroj:

Bc. Eva Mertlová

tisková mluvčí

www.plzensky-kraj.cz