Kuřecí tikka masala

Ingredience:

marináda: 500 g kuřecích prsou, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 lžíce prolisovaného česneku, 1 lžíce koření tandoori masala, sůl;

omáčka: olej, 1 cibule, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 lžíce prolisovaného česneku, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička kari, 1 plechovka rajčat, 1 svitek skořice, 1 kardamom (celý), 2 hvězdičky badyán, 4 bobkové listy, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, cukr

 

Postup:

Nejdřív připravte marinádu na maso. Maso nakrájejte na větší kostky – asi 4×4 cm). V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu s jogurtem a do této směsi naložte maso. Misku zabalte do potravinové fólie. Ideálně nechte maso naložené přes noc, ale minimálně na dvě hodiny.
Poté si připravíme omáčku. Na lžíci rozpáleného oleje dozlatova osmažte najemno nakrájenou cibuli, poté k ní přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Všechno nechte spolu asi 2 minuty restovat. Pak přidejte skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Nechte společně povařit asi 15 minut, poté ochutnejte a podle chuti přidejte cukr a sůl. Nakonec z omáčky vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
Maso naložené v marinádě naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 250 °C a maso v ní pečte doměkka asi 10 minut (během pečení ho kontrolujte, aby se nepřepeklo a zůstalo šťavnaté). Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou, která z masa vytekla, nechte společně ještě dvě minutky provařit a podávejte.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu