Cheesecake s čokoládou

Ingredience:

cheesecake: 250 g kakaových sušenek, 125 g másla, 200 g hořké čokolády, 500 g tvarohu ve vaničce, 250 g zakysané smetana, 3 vejce, 3 lžíce cukru, 2 lžíce solamylu;
poleva: 100 g čokolády, 50 ml smetany

 

Postup:

Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem, natlačte do dortové formy.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Vše ostatní vyšlehejte a zamíchejte rozpuštěnou čokoládu. Vylijte do dortové formy a vložte do vyhřáté trouby. Pečte na 160 °C asi 45–55 minut, až je směs ztuhlá. Nechte dobře vychladit a polijte čokoládovou polevou, kterou si připravíte tak, že čokoládu se smetanou ohřejete ve vodní lázni a umíchejte dohladka.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu