Těhotná a opilá. Porušení mimořádného opatření

Za včerejší den byly předány do rukou policie další čtyři zájmové osoby.

Včerejší den měli šťastný strážníci z Územně strážní služby, protože tři osoby předali státním policistům právě oni. První byla pětatřicetiletá žena, která se nacházela v celostátním pátrání. Hlídka městské policie ji spatřila v 9,45 hodin na zastávce MHD na Americké třídě. Další, kdo krátce po 13,00 hodině putoval na obvodní služebnu policie, byl jednačtyřicetiletý muž. Toho strážníci spatřili na rohu ulic Americká a Martinská. Dalšího muže v právním zájmu policie strážníci uviděli na přechodu pro chodce na Klatovské třídě ve 14,40 hodin. Tentokrát se jednalo o mladého jednadvacetiletého muže, kterého si policisté také převzali k dalším právním úkonům.

Půl hodiny před půlnocí vyjížděli lochotínští strážnici do Plaské ulice, kde mělo docházet k rušení nočního klidu. Na místě se nacházely tři osoby, které uvedly, že na místě zní dobře hudba, proto tam přišly. Poté jim osmadvacetiletý muž sdělil, že je nejspíš v pátrání PČR, což se následnou lustrací potvrdilo a na místo si pro muže přijeli státní policisté.

„Je to protiústavní a už to řeší můj právník“.

Uvedl k věci, provozovatel restauračního zařízení ve Skrétově ulici, kam byli strážníci vysláni ve 23,25 hodin kvůli rušení nočního klidu. V provozovně se v danou chvíli nacházelo asi 20 osob, které seděly u stolu a popíjely. Vzhledem k tomu, že zde bylo porušené mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví, bude se touto záležitostí zabývat Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje.

V osmém měsíci těhotenství nadýchala 3,43‰ alkoholu v dechu.

V pátek 25.09.2020 po čtrnácté hodině vyjížděli strážníci na oznámení na zastávku MHD v ulici Na Chmelnicích, kde se měla nacházet ležící, zřejmě podnapilá žena. Na místě hlídka zjistila, že se jedná o budoucí maminku, ze které byl silně cítit alkohol a která si velmi stěžovala na bolest břicha. Na místo byla okamžitě zavolána ZZS PK, která rozhodla o převozu šestatřicetileté cizinky do zdravotnického zařízení.


Zdroj:

Veronika Kuchynková
Metodik prevence kriminality

www.mpplzen.cz