Kuřecí roláda s pistáciovou nádivkou

Ingredience:
150 g slaniny, 250 g toustového chleba, 50 g pistácií, 2 vejce, petrželka, 4 kuřecí stehenní řízky, sůl, pepř

 

Postup:
Slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na pánvi. Toastový chléb zbavíme okrajů a nakrájíme také na kostky. Dáme do mísy a přidáme slaninu a loupané pistácie, sůl a pepř dle chuti. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme je do mísy nakonec společně s nasekanou petrželkou. Vypracujeme nádivku.
Plátky masa omyjeme a naklepeme. Poté naplníme nádivkou a srolujeme. Zabalíme do potravinářské folie a dáme do horké vody a uvaříme doměkka – asi 20 minut. Poté vyjmeme, zbavíme folie a krátce osmahneme na pánvi, aby nám roláda chytla barvu. Podáváme s bramborovou přílohou – kaší nebo hranolkami.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu