Zelňačka proti chřipce

Ingredience:
500 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, 3 brambory, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hladká mouka, 150 ml kysané smetany, 3 bobkové listy, mletá paprika, majoránka, sůl, pepř, olej

 

Postup:
Uzené maso uvaříme doměkka. Zelí překrájíme, dáme ho do vývaru z uzeného, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 20 minut.
Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě.
Maso nakrájíme a přidáme k zelí, poté přidáme do základu měkké brambory.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku a vše zasypeme moukou a zalijeme vodou. Poté přidáme do polévky, prolisovaný česnek, povaříme asi 10 minut a přidáme majoránku, smetanu. Podáváme s chlebem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu