Zásah strážníků na nádraží. V autě se tlačilo šest lidí

Přednáška pro seniory.

Městská policie Plzeň ve spolupráci s organizací Aktiv Besip a odborem dopravy Magistrátu města Plzně uspořádala ve čtvrtek 27. února v L Klubu v Plzni na Lochotíně přednášku na téma „ Senior v dopravě“.

Předmětem přednášky byla dopravní problematika. Hovořilo se o významu dopravních značek K+R  nebo P+R, rozdílu mezi přechodem pro chodce a místem pro přecházení. Zúčastněným byla připomenuta také důležitost užití reflexních prvků v dopravě, mluvilo se i o cyklistech, především o předpisech, které musí dodržovat, povinnostech cyklistů a povinné a doporučené výbavě jízdních kol.

 

Upozornění.

Městská policie informuje, že ve dnech 5. a 6. března 2020 bude z důvodu plošné dezinfekce uzavřen pro veřejnost areál Útulku pro zvířata v nouzi. Brána útulku se všem opět otevře 7. března.

Děkujeme za pochopení.

 

 V autě pro pět lidí se jich tlačilo šest.

Šestý cestoval v zavazadlovém prostoru.

Pořádné překvapení zažili strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Střed během noční služby ze soboty na neděli. Před druhou ráno projížděli Skvrňanskou ulicí, kde jejich pozornost upoutalo vozidlo VW Touran, které je předjelo. Ze zavazadlového prostoru za posledními sedadly byla totiž vidět hlava muže. Když auto strážníci zastavili, zjistili, že opravdu viděli správně. Kromě čtyřčlenné osádky na místech pro sezení a řidiče, cestoval vozidlem ještě mladý muž, avšak v zavazadlovém prostoru. Případ bude předán k dořešení správnímu orgánu.

 

Ke strážníkům si přišel pro pomoc.

Muž s psychickými problémy si v neděli ve večerních hodinách přišel pro pomoc na služebnu strážníků městské policie v centru města. Se službu konajícím strážníkem hovořil o psychických potížích, o tom, jak slyší v hlavě různé hlasy. U 36letého muže byl proveden orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek a provedena u něj byla dechová zkouška na alkohol. Dechová zkouška měla pozitivní výsledek, muž nadýchal 0,52 promile, přítomnost drog test vyloučil. Záchranář ZZS   rozhodl o jeho převozu k dalšímu vyšetření do nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně.

 

Hledaný policisty se skrýval v provizorním přístřešku.

Slovanští strážníci zajistili osobu v pátrání.

V sobotu odpoledne strážníci v Plzni na Slovanech objevili při kontrole v ulici Na Cihlářce, kde je zarážedlo slepé koleje, provizorní přístřešek ve křoví a v něm 31letého muže. Kontrolou v databázi hledaných a pohřešovaných osob bylo zjištěno, že je pro policisty zájmovou osobou, muži zákona po něm pátrali. Státní policisté si muže na místě převzali k dalšímu opatření.

 

Strážníci zpacifikovali agresivního muže.

Skončil s pouty na rukou.

 V neděli po půl třetí odpoledne vyjeli borští strážníci kvůli agresivnímu muži slovně napadajícího jiného muže na zastávku MHD Dobrovského. Slovní útoky, které muž předtím směřoval ke kolemjdoucím, obrátil hned po jejich příjezdu na ně. Jeho agrese se zvyšovala, hrozilo fyzické napadení jednoho ze strážníků. Na opakovanou výzvu, aby svého jednání zanechal, nereagoval, proto bylo proti němu užito donucovacích prostředků a skončil s želízky na rukou. Vzhledem k tomu, že vykazoval známky užití omamných a psychotropních látek a hrozilo nebezpečí, že by dále narušoval veřejný pořádek, rozhodli se ho strážníci umístit k odeznění akutní intoxikace do protialkoholní záchytné stanice. Po propuštění s ním strážníci projednali přestupkové jednání, kterého se dopustil.

 

Alkohol za volant nepatří.

Sami na sebe upozornili.

K slovní rozepři mezi hosty a personálem v restauraci byli v pátek odpoledne přivoláni strážníci ze služebny na Doubravce. Na místě strážníci zjistili, že se hostům nezdá částka, kterou mají za svoji útratu zaplatit, ale po chvíli se situace uklidnila. Hosté zaplatili a odešli. Strážníci tedy odjeli, ale už za několik málo minut si je dotyční hosté opět přivolali zpět k restauraci. Dva muži ve věku 33 a 36let hlídce potřebovali sdělit, že už na to přišli. Obsluha jim údajně připsala každému dvě piva navíc. Teď, že už to ale řešit nechtějí. Dále muži uvedli, že jsou sice na místě vozem, ale jelikož jsou pod vlivem alkoholu, což bylo patrné, pojedou domů trolejbusem. Jenže tohle tvrzení se po předešlých událostech a komunikaci s muži hlídce moc nezdálo. Vyčkala tedy a potvrdilo se, co strážníci čekali. Muži sedli do vozu a rozjeli se. Strážníci vyrazili a vůz zastavili. Řidič následně nadýchal přes jedno promile. Na místo byla přivolána hlídka PČR a ta si celou záležitost převzala k dořešení.

 

Zásah strážníků na nádraží.

Hrozilo, že by muž mohl spadnout pod jedoucí vlak.

V pátek v dopoledních hodinách zasahovali strážníci ze služebny Bory na nádraží ČD Jižní Předměstí proti muži ze severního Plzeňska. Ten vlivem pravděpodobné intoxikace neznámou látkou a stavem projevy psychické poruchy ohrožoval svůj život na nástupišti, kde hrozilo, že by mohl spadnout pod jedoucí vlak. Muže pobíhajícího vrávoravým způsobem mezi sloupy se podařilo strážníkům zastavit. Do příjezdu záchranářů s ním raději z důvodu bezpečnosti vyčkali před nádražní budovou. Za přítomnosti strážníka v sanitním voze byl dotyčný odvezen k vyšetření do nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz